‘’Au ajuns oamenii să ne urască”. De ce se plâng oierii

Crescătorii de oi spun că samsarii s-au vorbit între ei să le ofere un preț de batjocură pentru mieii de Paște: 16,5 lei/kg în viu. În același timp, oierii se plâng că există o campanie media împotriva lor de care profită supermarketurile ca să aducă marfă din afară.

Cum mai sunt doar câteva săptămâni până la Paște și oierii și-au făcut planuri de vânzări.

‘’Oameni buni, chiar noi ciobanii suntem de batjocură. Auzi preț ce mi s-a oferit azi pe miei, 16,5 kg în viu, noi chiar suntem fraierii samsarilor. Nu dați mieii oameni buni sub 22 de lei kg, plus Anafu, că vă bateți joc de munca voastră. Toți vorbim să ne unim, pe de altă parte samsarii s-au unit și ne iau la mișto pe noi, într-un cuvânt își bat joc de noi’’, a postat pe un grup de socializare al ciobanilor de pe Facebook un crescător.

După o iarnă întreagă cu trudă și sudoare, ‘’să vină unu care s-a culcat la 17 și s-a sculat la 10 ca găinile să îți facă prețul’’, își varsă năduful crescătorul.

În același timp, oierii se plâng că există și o campanie media împotriva lor.

’’Au ajuns oamenii să ne urască. Rog colegii mai deschiși la minte, șefii de asociații, să iasă în media să dea câteva explicații, ce costuri au fost, ce credite s-au făcut. Eu știu că încurcăm pe unii și se încearcă aducerea mieilor din afară, este normal, marile magazine sunt ale lor la noi în România, dar dacă nu luăm atitudine, ne vom duce în cap cu toții’’, susține un alt crescător pe un alt grup.

Potrivit informațiilor vehiculate în piață, mielul de Paște în acest an, va avea un preț de până la 25 de lei/în viu, respectiv 40-45 lei/kg carcasă, un preț ‘’corect’’, după cum a declarat reprezentantul unei asociații de crescători.

Citeste si Fermierii cer 50 de lei pe kilogramul de carne de miel. Este acesta prețul corect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...