AUR susține revendicările angajaților din transportul public bucureștean și propune un set de măsuri

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că revendicările lucrătorilor din cadrul Societății de Transport București (STB) sunt „legitime și în acord cu interesele bucureștenilor care utilizează transportul în comun”.

Pentru deblocarea situației și pentru preîntâmpinarea apariției unor cazuri similare, AUR susține printr-un comunicat de presă, transmis marți, un set de măsuri ce cuprind:

1. Adoptarea unui program anual de achiziții de mijloace de transport în comun, susținut de la bugetul de stat. Pentru bugetul din 2023 și anii următori, solicită alocarea a 20 de milioane de euro anual de la bugetul de stat. Banii, proveniți și din impozitele și taxele plătite de cetățenii și firmele din București, vor ajunge la Primăria Generală special pentru achiziții de produse noi, furnizate de industria națională. Acest plan de înnoire a parcului auto din București, prin alocări de la bugetul de stat, va funcționa în paralel cu achizițiile realizate din fonduri europene.

2. AUR dă asigurări angajaților STB că nu vor rămâne fără locuri de muncă și că nimeni nu va fi sancționat disciplinar pentru că a participat la grevă. În opinia grupării politice, eficientizarea STB nu are sens a fi făcută prin eliminarea lucrătorilor, ci prin creșterea productivității și impunerea unui  management performant. În acest context, AUR se opune categoric externalizării serviciilor către companiile de partid și vom bloca  orice încercare de a se face acest lucru.

3. Gruparea politică va cere viitoarei conduceri a STB să prezinte un plan de eficientizare a companiei, care să nu implice demiterea angajaților, ci mutarea lor pe poziții direct implicate în activitatea curentă principală. În cadrul STB lucrează oameni care au peste 50 de ani și a căror capacitate de adaptare la piața muncii este redusă, dar a căror vastă experiență poate fi valorificată într-o altă poziție din cadrul companiei.

4. Reprezentanții AUR susțin că vor implementa modificări legislative pentru a se asigura că toate salariile mici din România vor fi indexate cu inflația și pentru asigurarea unor condiții de muncă mai bune. AUR va face demersuri pentru revizuirea legislației muncii, alături de sindicatele și asociațiile profesionale, astfel încât să existe un raport echilibrat între drepturi și obligații, pentru fiecare parte implicată.

5. Contractul de mandat al lui Adrian Criț trebuie să se oprească pe 15 martie 2022, așa cum este prevăzut. Postul său trebuie scos la concurs, pentru a fi ocupat de altcineva, pe criterii clare de transparență și competență. Numirile politice și directoratele provizorii trebuie să înceteze, susține AUR, care-i cere primarului Nicușor Dan să facă demersurile necesare pentru organizarea acestui concurs.

Toți cei care i-au acuzat de hoție pe lucrătorii de la STB pentru simplu fapt că și-au cerut drepturile trebuie să ceară scuze de urgență acestor oameni. Poate că în zilele următoare și profesorii vor solicita mai mult respect și recunoașterea meritelor lor pentru munca depusă. Guvernanții și susținătorii lor ne vor spune atunci că profesorii fură creta și buretele de la școală, doar pentru a nu răspunde unor cereri legitime?”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...