Austriecii de la HS Timber Productions concediază 160 de angajați la fabrica din Rădăuți

Grupul austriac HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, recurge din nou la concedieri în România. Este vorba de fabrica de grinzi lamelare din Rădăuți, unde activitatea se va reduce cu o treime din luna aprilie, urmând să fie concediați circa 160 de angajați.

În urmă cu un an, tot aici era închisă fabrica de cherestea, fiind concediați 600 de salariați, potrivit Monitorul de Suceava.

“Compania se străduiește să le ofere multora dintre aceștia un loc de muncă în continuare în cadrul Grupului în România. În celelalte cazuri, se depun eforturi pentru a menține impactul social la un nivel cât mai scăzut posibil. Încă din ianuarie 2022, restructurarea operațiunilor grupului în regiunea Suceava din România a devenit necesară la sfârșitul primului trimestru al anului 2022. Motivele pentru reducerea capacității de producție la fabrica de la Rădăuți sunt – ca și în 2022 – factori de localizare nefavorabili. Achiziționarea de lemn rotund de conifere din România a fost restricționată prin lege pentru HS Timber Group începând cu 2016. Ucraina și Rusia, țări vecine, nu mai sunt furnizori de materie primă din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări și a actelor de război. Infrastructura feroviară învechită din această regiune a României, precum și reglementările împovărătoare privind importurile, îngreunează achiziţia de material lemnos din alte state ale Uniunii Europene. În plus, producția și comercializarea de energie electrică regenerabilă sunt îngreunate”, afirmă reprezentanții HS Timber, una dintre cele mai mari companii de procesare a lemnului din Europa.

Grupul austriac mai deține în România alte două fabrici de cherestea la Sebeş și Reci, precum şi o fabrica de panouri din lemn masiv la Siret, unde activitatea se desfășoară normal.

În 2021, HS Timber Productions avea aproximativ 1.570 de angajați, la o cifră de afaceri de 3,1 miliarde lei și un profit net de 624,6 milioane lei.

Austriecii reprezintă una dintre cele mai mari companii de procesare a lemnului din Europa, cu aproape 3.200 de angajaţi.

Citește si Firmele austriece, afaceri și profituri de miliarde din industria lemnului, derulate în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...