Av. Adrian Toni Neacșu: „Calitatea de cetățean român îți dă dreptul de a beneficia de orice serviciu public, fără întreruperi și nediscriminatoriu”

Calitatea de cetățean român îți dă dreptul de a beneficia de orice serviciu public, fără întreruperi și nediscriminatoriu, scrie avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Răspunderea pentru întreruperea asigurării serviciului public pentru o categorie de populație revine conducătorilor acelor autorități sau instituții publice (primării, servicii descentralizate, prefecturi șa.), mai adaugă avocatul. De asemenea, „HG-urile care interzic accesul persoanelor nevaccinate în instituții nu au înlăturat obligația servicilor publice de a rezolva problemele cetățenilor (fie ei si nevaccinați). HG-urile v-au luat dreptul de intra fizic în instituții dar nu v-au anulat dreptul de a vă fi rezolvate cererile și problemele. Propun să asaltați conducătorii instituțiilor care vă interzic accesul fizic în sediu cu următoarea Plângere pentru că ei sunt cei care au obligația, potrivit legilor în vigoare și sub sancțiunea răspunderii penale și administrativ-patrimoniale, de a asigura continuitatea serviciilor pentru orice cetățean român”. 

Plângeri penale, sesizări la CNCD și Avocatul Poporului

Toni Neacșu mai notează că acesta „este primul pas dintr-un kit de reacție pe care îl gândesc pentru garantarea accesului tuturor românilor la serviciul public, următorul ține de plângeri penale, sesizări la CNCD și Avocatul Poporului. Puneți sefii instituțiilor să se gândească dacă merită să-și asume riscurile răspunderii personale, nu vă lăsați intimidați și folosiți legea în favoarea dvs.”. El adaugă că „HG-urile nu îi feresc de răspunderea penală și patrimonială, o mai spun o dată, iar ei știu foarte bine asta. 

Rog colegii avocați care vor să mi se alăture să ma contacteze”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...