„Avertismentul” lui Rafila: La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza a treia

Românii care au mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi de vaccin împotriva COVID-19, vor trebui să facă a treia doză de vaccin până la data de 1 februarie, în caz contrar certificatul verde va expira, după cum a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a anunțat la Europa FM că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie. „S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai explicat la Europa FM că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării. Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...