Avion cu destinația București, afectat de turbulențe: 3 însoțitoare de bord au fost rănite

Publicat: 14 iun. 2024, 00:10, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Avion cu destinația București, afectat de turbulențe: 3 însoțitoare de bord au fost rănite

Un avion Wizz Air, care efectua o cursă între Hamburg și București, a fost afectat de turbulențe severe când zbura deasupra Craiovei.

Incidentul a avut loc joi seară, pe fondul unor condiții meteorologice extreme. Din cauza turbulențelor, trei însoțitoare de bord au suferit răni ușoare și au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale imediat după ce aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

Cod roșu de grindină și avertizări Ro-Alert

Turbulențele au fost provocate de o furtună puternică care a lovit mai multe zone din țară în aceeași seară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis coduri roșu și portocaliu de grindină de dimensiuni medii și mari pentru București și județele din jur. Populația a fost avertizată prin două mesaje Ro-Alert despre fenomenele meteorologice extreme.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, vijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare: 23:20-00:30”, spunea mesajul actualizat al ANM.

Furtuna a provocat dificultăți în traficul aerian

Condițiile meteo nefavorabile au avut un impact semnificativ asupra traficului aerian, multe zboruri fiind întârziate sau redirecționate. Pasagerii au fost sfătuiți să se informeze în timp real despre situația zborurilor și să se pregătească pentru eventualele întârzieri.

Autoritățile aeroportuare și compania aeriană Wizz Air monitorizează îndeaproape situația și colaborează pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor.