Avocatul lui Liviu Dragnea, detalii despre starea de sănătate a fostului lider PSD: Durerile se agravează

Avocatul lui Liviu Dragnea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre problemele de sănătate pe care fostul lider PSD le are și care, susține Flavia Teodosiu, s-au agravat în timpul detenției acestuia din Penitenciarul Rahova. Conform avocatului, Liviu Dragnea are mai multe hernii la coloană.

Avocatul a mai afirmat că Liviu Dragnea avea programat un consult pe data de 30 iunie, vizită medicală ce nu a mai avut deloc loc. În data de 25 iunie în spațiul public a apărut un interviu pe care Dragnea l-a acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. În urma acelui material Dragnea a fost sancționat administrativ şi disciplinar.

”Înaintea convorbirii private pe care a avut-o în mediul online, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul Medical în care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, simptom care semnala agravarea acestui diagnostic. Cererea a fost aprobată de către Departamentul Medical, programarea a fost stabilită, hârtiile au fost trimise ulterior la conducerea unităţii de detenţie pentru a organiza transportul la consult. Domnul Dragnea, însă, din păcate, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, neprimind niciun fel de explicaţie în acest sens. Este important să menţionez că convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică în 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru 30 iunie. După ce convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens, situaţie care se menţine, din păcate, şi astăzi”, a afirmat avocata fostului lider al PSD.

Flavia Teodosiu a explicat și cum a fost sancționat Liviu Dragnea după discuția pe care a avut-o cu fosta sa consilieră.

”Explicaţiile au venit după câteva zile, când i s-a comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la publicarea convorbirii cu Anca Alexandrescu şi că a fost declanşată o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu încălcat regulamentul. Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar, fiind adoptată o decizie a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună. În paralel, însă, în aceeaşi perioadă, i s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a retragerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterminată, aspect care, din punctul meu de vedere, este complet nelegal(…)La ora actuală, sancţiunea stabilită de Comisia de disiplină a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi judecătorul de suraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova, în urma plângerii pe care am promovat-o. A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune disciplinară, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă”, a adăugat Flavia Teodosiu.

Dragnea n-ar fi știut că acordă un interviu

Fostul președinte al Partidului Social Demcorat (PSD), Liviu Dragnea, a contestat în instanță interdicția de a mai munci în atelierul auto al închisorii. Încarcerat în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a fost audiat, marți, 8 septembrie a.c., prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5.

Lui Liviu Dragnea i s-a suspendat dreptul de a mai munci în atelierul auto al închisorii după interviul pe care l-a acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere, actual jurnalist Realitatea PLUS.

La audieri Liviu Dragnea a explicat că nu a știut de la început că acea conversație pe Skype cu Anca Alexandrescu va fi difuzată, spunând că ulterior a fost informat.

Încarcerat în Penitenciarul Rahova


Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...