Azi se împlinesc 160 de ani de la recunoașterea primului Guvern românesc de după unirea Principatelor Unite

Executivul marchează sâmbătă 160 de ani de la formarea primului Guvern al României după recunoaşterea unirii depline a Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti, condus de prim-ministrul Barbu Catargiu.

Astfel, începând cu ora 18,00, pe clădirea Palatului Victoria vor fi proiectate imagini simbolice pentru marcarea acestui moment istoric important: drapelul tricolor, data formării primului Guvern unic al României – 22 ianuarie 1862 – şi numele prim-ministrului care a preluat mandatul în urmă cu 160 de ani, Barbu Catargiu, potrivit unui comunicat transmis de Executiv.

„Cei 160 de ani pe care instituţia Guvernului îi împlineşte astăzi înseamnă o istorie a paşilor spre România unitară, independentă şi democratică. În perioade de normalitate, dar mai ales în timpuri de încercare, Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetăţeni şi pentru celelalte instituţii ale statului. Este o responsabilitate ce ne onorează şi ne inspiră să lucrăm în fiecare zi mai eficient pentru toţi cetăţenii României. Iniţiator de legi şi cu un rol esenţial în implementarea politicilor publice, Executivul îşi împlineşte astfel dublul rol într-un echilibru al efortului şi preocupării pentru soluţionarea problemelor de actualitate, dar mai ales pentru consolidarea parcursului României ca stat puternic ataşat valorilor europene şi euroatlantice. Asemenea Guvernului format în urmă cu 160 de ani, misiunea mea, ca prim-ministru, şi a echipei guvernamentale pe care o conduc este aceea de a asigura României calea către modernizare şi dezvoltare”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, conform comunicatului citat.

1 COMENTARIU

  1. „Putin crede că merită riscurile războiului să facă un junghi pentru a obține ceea ce își dorește, ceea ce, într-un anumit sens, îl vede ca fiind recuperarea destinului Rusiei ca mare putere? Poate Biden să vină cu suficiente compromisuri pentru a-l îndepărta pe Putin de război fără a renunța la prea mult? Următoarele câteva luni ar putea fi pline de nervi.”

    „Miza era mare. Oficialii ruși au avertizat, și toți ceilalți s-au temut, că, dacă SUA și NATO nu ar îndeplini toate cerințele Rusiei (unele rezonabile, altele nu), nu ar exista niciun motiv pentru continuarea discuțiilor, deoarece diplomația ar fi ajuns într-o „fundătură”. adică președintele rus Vladimir Putin ar putea lua măsuri „militare-tehnice” pentru a menține Ucraina pe orbita țării sale.”

    „Blinken și Lavrov s-au întâlnit timp de 90 de minute. Nici unul nu s-a clintit de la poziția sa anterioară. Cu toate acestea , amândoi au fost de acord să continue dialogul . Diplomația nu a ajuns încă într-o fundătură până la urmă. Și, se pare, Putin nu este deloc pregătit să meargă la nebunie și să invadeze Ucraina.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...