Militarii NATO de la Cincu au îmbogățit restaurantele locale. Ei nu beau mult și nu fac scandal

Publicat: 03 apr. 2024, 22:30, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Business , ? cititori
Militarii NATO de la Cincu au îmbogățit restaurantele locale. Ei nu beau mult și nu fac scandal

La Cincu, înființarea unei baze NATO s-a reflectat rapid în revigorarea afacerilor celor trei restaurante din localitate. Cea mai mare parte a clienților sunt militarii străini cantonați în bază.

Unul dintre primele efecte ale înființării bazei NATO de la Cincu a fost revigorarea vânzărilor din restaurante. Dacă înainte de înființarea bazei în cele trei localuri din comună nu intrau decât câțiva localnici, acum ele se bucură de clienți în fiecare seară.

Ceea ce este și mai important este că, dacă localnicii intrau doar ca să bea câte ceva, militarii NATO comandă aproape întotdeauna și mâncare. În plus, ei nu beau prea mult și nu provoacă niciodată scandal. „Cei mai mulți clienți sunt ei. Dintre localnici, dacă vin doi – trei într-o zi. Iar mâncare, doar în unele zile mai comandă câte o familie pizza”, ne-a povestit una dintre chelnerițele localului Army Pub & More.

Acest local este preferatul militarilor. Ca atare, patronul și-a adaptat meniul la preferințele lor. Dar, în primul rând, a schimbat denumirile unor preparate, astfel încât să sune cât mai milităros.

În weekend, de mare succes se bucură și cafe-bar-ul din centru, care este dotat și cu o masă de biliard.

Localnicii nu sunt deloc deranjați de prezența militarilor aliați. Dimpotrivă, le face plăcere prezența lor. Iar cei mai tineri, care vorbesc limba engleză, chiar încearcă să socializeze cu ei. Din păcate, militarii NATO preferă să petreacă în grupurile lor. Ei păstrează o distanță cordială față de localnici.

Cei mai mulțumiți, așa cum spuneam, sunt proprietarii și angajații localurilor, care obțin câștiguri bunicele de pe urma clienților străini.

Unii localnici, însă, comentează că, de când a crescut clientela și, implicit cifra de afaceri, au crescut și prețurile. Patronii localurilor, însă, motivează scumpirile de creșterea costurilor de aprovizionare.

Pe scurt, baza NATO de la Cincu reprezintă, cel puțin pentru o parte dintre localnici, un motiv de mulțumire!