Biblioteca de la metrou transformă călătoriile în aventuri literare

Publicat: 18 feb. 2024, 11:57, de Vasile Bahrim, în Dezvăluiri
Biblioteca de la metrou transformă călătoriile în aventuri literare

Metrorex, Primăria București, Biblioteca Naţională a României și Biblioteca Metropolitană București au lansat proiectul cultural „Biblioteca de la metrou”, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a facilita accesul la cultură pentru un număr cât mai mare de cetățeni.

Călătorii care vor ajunge la stația de metrou Unirii vor putea împrumuta cărți gratuit, cu condiția să le aducă înapoi sau să le înlocuiască cu alte volume. Cărțile trebuie să fie în stare bună şi să nu aibă deteriorări chimice sau biochimice. De asemenea, volumele nu trebuie să fie publicaţii străine cu valoare informaţională şi documentară redusă.

Lectura din cărți oferă o experiență profundă și intimă, creând un spațiu de reflecție și conexiune unică cu textul, departe de distracțiile și întreruperile constante ale ecranului telefonului. Aceasta nu doar că stimulează imaginația și îmbogățește vocabularul, dar ne invită și la o călătorie personală în adâncurile propriei conștiințe, permițându-ne să ne deconectăm de la zgomotul digital și să fim intimi cu propria noastră umanitate.

Conform Institutului Național de Statistică, peste 11 milioane de români au spus că nu au citit nicio carte în ultimul an, din cauze precum lipsa timpului sau interesului.

Proiectul a fost lansat joi, de Ziua Naţională a Lecturii. Se dorește ca pe viitor acest proiect să fie extins și la alte stații de metrou.