Biden, despre Trump: un fost preşedinte, ”delincvent condamnat, candidează la preşedinţie”

Publicat: 04 iun. 2024, 08:14, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Biden, despre Trump: un fost preşedinte, ”delincvent condamnat, candidează la preşedinţie”
Biden Trump delincvent

„Pentru prima dată în istoria Americii, un fost preşedinte, care este un delincvent condamnat, candidează la preşedinţie”, a declarat Joe Biden în legătură cu rivalul său Donald Trump, după verdictul de vinovăţie pronunţat de justiţie la New York.

Președintele Joe Biden a condamnat ofensiva rivalului său asupra sistemului judiciar.

”Oricât de deranjant ar fi acest lucru, ofensiva lui totală asupra sistemului judiciar american este şi mai dăunătoare”, a adăugat Joe Biden, afirmând că actuala campanie „a intrat pe un teritoriu neexplorat săptămâna trecută”.

În opinia  preşedintelui Biden, Donald Trump ar reprezenta o ameninţare şi mai mare la adresa democraţiei americane dacă va câştiga din nou Casa Albă în noiembrie.

”Asta îl înnebunește”

„S-a stricat ceva în tipul ăsta cu adevărat” după înfrângerea lui la ultimele prezidenţiale, a insistat Joe Biden. „Asta îl înnebuneşte literalmente”, a adăugat el.

De asemenea, președinte Joe Biden a criticat afirmațiile lui Donald Trump, porivit cărora  o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi un punct în care susţinătorii săi să cedeze. Președintele Biden s-a referit la atacul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, când partizani ai republicanului au încercat să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale

”Spune că dacă va pierde va fi vărsare de sânge în America. Ce fel de om spune asta?”, a subliniat democratul luni. Până la aceste declarații, președintele Joe Biden a avut un singur comentariu referitor la vedictul de vinovat primit de Trump: ”nimeni nu este mai presus de lege”.