Donald Trump acuză că procesul a fost „măsluit”. Reacția lui Joe Biden la condamnarea fostului președinte american

Publicat: 31 mai 2024, 07:14, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Donald Trump acuză că procesul a fost „măsluit”. Reacția lui Joe Biden la condamnarea fostului președinte american

Donald Trump a fost găsit vinovat, la New York, pentru cele 34 de capete de acuzare și urmează să fie amendat sau condamnat la închisoare. În timp ce fostul președinte acuză că procesul a fost măsluit, Joe Biden este mulțumit că legea și-a făcut, în final, datoria.

Donald Trump susține că este nevinovat

Înainte de a părăsi sala de judecată, Donald Trump, roșu la față și încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Ambii păreau vizibil supărați după ce au aflat verdictul dur al judecătorilor: vinovat pentru toate cele 34 capete de acuzare, pentru care poate primi amendă sau închisoare.

În fața camerelor de luat vederi, într-un coridor al tribunalului din New York, Trump a declarat că adevăratul verdict va veni pe 5 noiembrie, din partea poporului american, care va avea un cuvânt de zis.

La ieșirea din tribunal, Trump a susținut că este nevinovat și că apără Constituția, afirmând că procesul a fost orchestrat de administrația Biden. El a subliniat că toată lumea știe ce s-a întâmplat cu adevărat, sugerând că verdictul a fost influențat politic.

Fostul președinte a criticat vehement procurorul districtului Manhattan și administrația Biden, acuzându-i că au influențat cazul. Trump a declarat că decizia a fost trucată încă din prima zi.

„Adevăratul verdict va veni pe 5 noiembrie, din partea poporului american. A fost o decizie trucată din prima zi. Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment. Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”, a declarat fostul preşedinte.

După ce a părăsit sala de judecată, Trump a spus reporterilor că întreaga țară este manipulată în acel moment și a acuzat administrația Biden că a orchestrat procesul pentru a-l răni sau afecta ca adversar politic.

Joe Biden, mândru de verdictul lui Donald Trump

Președintele Joe Biden a subliniat că singura modalitate prin care Donald Trump poate fi împiedicat să revină la Casa Albă este votul. Șeful de stat a evidențiat că, indiferent de verdictul din instanță, Trump va rămâne candidatul republican la președinție, ceea ce face ca mobilizarea la vot să fie esențială.

„Există o singură modalitate de a-l ţine pe Donald Trump departe de Biroul Oval: La urnele de vot”, a scris Biden pe X.

Campania lui Biden a subliniat un principiu fundamental al democrației: nimeni nu este mai presus de lege. Michael Tyler, directorul de comunicare al campaniei Biden 2024, a reiterat că Donald Trump a trăit cu convingerea greșită că nu va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale ilegale.

„Donald Trump a crezut întotdeauna, în mod eronat, că nu va suporta niciodată consecinţele pentru că a încălcat legea în folosul său personal. Dar verdictul de astăzi nu schimbă faptul că poporul american se confruntă cu o realitate simplă. Există în continuare o singură cale de a-l ţine pe Donald Trump departe de Biroul Oval: la urnele de vot. Infractor condamnat sau nu, Trump va fi candidatul republican la preşedinţie”, a reamintit Michael Tyler, directorul de comunicare al campaniei Biden 2024

Tyler a avertizat asupra amenințării pe care Trump o reprezintă pentru democrație, descriind campania sa ca fiind din ce în ce mai dezechilibrată și centrată pe răzbunare. El a menționat că Trump a promis să acționeze ca un dictator „din prima zi” și a cerut anularea Constituției pentru a-și asigura victoria și puterea.

Tyler a mai avertizat că un al doilea mandat al lui Trump ar aduce haos, ar submina libertățile americane și ar promova violența politică.