Bijuteriile confiscate de ”Fisc” aduc bani frumoși la bugetul de stat

Publicat: 24 oct. 2022, 15:43, de Aurel Drăgan, în Orașul meu , ? cititori
Bijuteriile confiscate de ”Fisc” aduc bani frumoși la bugetul de stat
Bijuterii confiscate

La peste 325.000 de lei se ridică suma ce a intrat în bugetul statului după o licitație organizată de ANAF, în care s-au vândut obiecte de aur confiscate de instituție.

Potrivit unui comunicat oficial al ANAF, Serviciul de valorificare bunuri București din cadrul Direcţiei operative de valorificare bunuri confiscate – Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a organizat săptămâna trecută o licitație publică în urma căreia a realizat încasări semnificative la bugetul de stat.

Încasările, în sumă de 326.325 de lei, au fost realizate prin valorificarea unui grup de obiecte metale și/sau pietre prețioase compus din 136 de obiecte din aur.

Valorificarea s-a desfășurat cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (1) din H.G nr. 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările și completările ulterioare – precizează reprezentanții ANAF.