BioNTech a livrat până acum 2,5 miliarde de vaccinuri Covid-19 și așteaptă vânzări de 17 miliarde de euro

Grupul german BioNTech estimează că vaccinul Covid-19 pe care îl dezvoltă cu partenerul american Pfizer va genera probabil anul acesta venituri de până la 17 miliarde de euro, pe fondul majorării cererii pentru doze booster şi al utilizării vaccinului la copii.

Pe baza livrărilor planificate de până acum, de 2,5 miliarde de doze, BioNTech a informat marţi că se aşteaptă în 2021 la venituri între 16 şi 17 miliarde de euro, după ce în august estimase 15,9 miliarde de euro, în baza livrărilor şi a comenzilor restante, de aproximativ 2,2 miliarde de doze, informează Reuters.

Săptămâna trecută și partenerul american, Pfizer, şi-a îmbunătăţit pentru a treia oară în acest an estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare.

La anul vor să producă patru miliarde de vaccinuri

De asemenea, BioNTech a reiterat că până la finalul anului, împreună cu partenerii, ar urma să producă până la trei miliarde de doze şi, potenţial, până la patru miliarde de doze în 2022.

Un parteneriat între BioNTech şi grupul farmaceutic american Pfizer a lansat pe piaţă primul vaccin împotriva Covid-19. Acesta a fost şi primul vaccin bazat pe tehnologia mRNA care a fost aprobat de autorităţile de reglementare precum şi cel mai bine vândut medicament la nivel mondial în acest an.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%. Pe măsură ce cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager a crescut, Pfizer şi BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale. Sumele totale generate de vânzările de vaccinuri anti-Covid sunt împărţite între cei doi parteneri. BioNTech primeşte, de asemenea, o parte din veniturile generate de pe urma vânzărilor directe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...