Cât câștigă Pfizer din vaccinurile anti Covid-19

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc estimează încasări de 36 miliarde de dolari din vânzarea vaccinurilor anti Covid-19, în acest an, depășind planurile companiei. Motivele sunt acordurile cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la copii.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai. Astăzi, însă, Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, în condiţiile în care semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor, informează Reuters.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Datorită campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-Covid cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă în acest an.

România a cumpărat aproximativ 14 milioane doze de vaccin produse de compania Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...