Cât câștigă Pfizer din vaccinurile anti Covid-19

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc estimează încasări de 36 miliarde de dolari din vânzarea vaccinurilor anti Covid-19, în acest an, depășind planurile companiei. Motivele sunt acordurile cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la copii.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, care au fost făcute în luna mai. Astăzi, însă, Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, marţi, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare, în condiţiile în care semnează acorduri cu ţările din întreaga lume pentru doze buster şi pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor, informează Reuters.

Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Datorită campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei. Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-Covid cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă în acest an.

România a cumpărat aproximativ 14 milioane doze de vaccin produse de compania Pfizer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...