Blestemul Elenei Udrea după moartea lui Rudel Obreja: „Toţi cei părtaşi la acest abuz abject al justiţiei…”

Elena Udrea a primit în pușcărie vestea morții lui Rudel Obreja și a transmis un mesaj cu iz de blestem pentru toți cei responsabili de moartea fostului președinte al Federației Române de Box.

„A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boala lui s-a declanşat din cauza hartuirii, timp de 8 ani, în dosarul ‘Gala Bute’. A fost arestat de trei ori în acest timp ca şi mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reincarcerarea a fost un şoc pentru el. Nu se aştepta ca decizia CCR să nu fie respectată.

A intrat în puşcărie sănătos, însă epuizat sufleteşte de atâta nedreptate. Suferinţa pentru copiii mici şi soţia care-l aşteptau acasă, aşa cum povesteşte cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanşarea acestei boli crunte.

După o lună a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios şi încă două luni a fost ţinut în penitenciar cu diagnostice şi tratamente greşite. După patru luni, în sfârşit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boala fiind în faza terminală.

Datorită presiunii mediatice, a fost eliberat, fără a i se permite, iniţial, să părăsească ţara pentru a putea primi tratamentul adecvat.

Dacă pe 7 aprilie decizia CCR ar fi fost respectată, Rudel Obreja ar fi fost în libertate. Chiar dacă boala s-ar fi declanşat, cred cu tărie că ar fi avut şansa să o descopere la timp şi să înceapă imediat tratamentul oncologic.

Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul ‘Gala Bute’, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Kovesi şi nu a cedat presiunilor şi şantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obţină delaţiuni la adresa mea. Deşi a denunţat toate acestea public şi în fata judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat.

Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Şi-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în fata concetăţenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de romani care voiau atunci să îl vadă boxând şi apărându-şi şansele în faţă, şi cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorinţă şi pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea şi acum chiar cu viaţă.

Toţi cei care au fost părtaşi la acest abuz abject al justiţiei ‘statului paralel’ în dosarul ‘Gala Bute’ trebuie să îl aibă pe conştiinţă. A murit un OM, un TATĂ, un SOŢ. Au rămas trei copii orfani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a scris Udrea pe Facebook, duminică seara.

De ce au fost condamnați Elena Udrea și Rudel Obreja

În aprilie 2022, Elena Udrea și Rudel Obreja au fost condamnați definitiv la șase, respectiv cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”.

Faptele de care au fost găsiți vinovați condamnații din ”Gala Bute” sunt luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani.

Rudel Obreja ar fi putut să scape de condamnarea în „Gala Bute” dacă o „dădea” pe Elena Udrea

Invitat în ianuarie 2020 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rudel Obreja a făcut dezvăluiri despre Elena Udrea și audierile din cadrul „Galei Bute”.

„Este corect! (n.r. că a trebuit să o denunț pe Elena Udrea) N-aveam cum s-o dau pe Elena Udrea pentru că Elena Udrea nu e a mea. Jargonul ăsta arată că așa au stat lucrurile. Și au fost patru modalități diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Să scriu lucruri despre dânsa. Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe domnul Băsescu. Existând această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu” , a declarat Obreja la „Prietenii lui Ovidiu”.

„Într-unul dintre momentele în care mă găseam acolo la anchetă a venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA-ului. Nu era chiar foarte curat acolo. Nici n-am apucat să intru într-una din cele două cabine că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoșteam și nici n-aș mai putea recunoaște. Mi-a spus: «Dă-o pe Udrea și scapi! Dă-o pe Udrea! Dă-l și pe Băsescu! De ce îi ții în brațe?!». Și mi-a mai spus alte lucruri pe care n-aș putea să le spun.

Eu cred că omul era din DNA. Modul în care s-a prezentat, cum arată și cum a vorbit, fermitatea. Asta mi-a indus mie… Așa l-am simțit energetic. În plus în DNA nu merge lumea așa la toaletă. Să zicem că a fost o întâmplare, doar că au mai fost trei situații. Am avut pe cineva în celulă într-o noapte. Era cu drogurile… A doua noapte n-am mai fost acolo” , a povestit fostul președinte al Federației de Box.

Acesta a continuat cu dezvăluirile: „A încercat să mă tragă de limbă și s-a creat o situație să rămânem doar noi doi în celulă. De obicei eram patru, cinci, chiar șase. Omul mi-a făcut destăinuiri și mi-a spus că e mai bine să faci chestia asta… În mod cert era pus. El nu era arestat, a venit așa… Apoi, cineva din familie a fost contactat și i-a spus, fiind condiționat, mult mai oficială discuția. «Dacă Obreja o dă pe Udrea vă garantez că scapă!». Soția mea a venit la mine, pentru că era avocat și putea să vină zi de zi și mi-a transmis ce i s-a spus…”.

foto: Antena 3

Mai multe articole...

Cele mai citite articole