Bordea și Cortea au câștigat America Express! Cele mai emoționante momente din finală

Bordea și Cortea au câștigat America Express 2023! Echipele care au ajuns în finală au fost formate din Cătălin Bordea și Nelu Cortea pe de o parte și Andreea Bălan – Andreea Antonescu, pe de altă parte! Probele nu au fost ușoare, însă Bordea și Cortea au reușit în cele din urmă că depășească toate greutățile și să câștige marele premiu de la America Express 2023!

Episodul 41 din America Express – Drumul Aurului, din data de 26 martie 2023, a fost ultimul din acest sezon! După proba de înotat cu o canoe și de săpat în nisip după sticla cu indicii, concurenții au ajuns la palatul folosit drept birou al inchiziției. Aici, concurenții au fost puși să culeagă tăblițele de lemn din acvariile în care se aflau diferiți monștri.

Nelu Cortea a trecut prin momente de panică la misiunea cu parapanta

În finala emisiunii America Express 2023, Nelu Cortea a trecut prin momene de panică, chiar în timpul unei misiuni.

Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Bordea și Cortea au avut de găsit indiciile sub forma unor numere pentru a afla parolele și răspunsurile la ghicitorile Irinei Fodor. Ca să reușească, aceștia au numărat steaguri, au băut cafele din pahare speciale, au descifrat mesajul ascuns dintr-un cântec și au făcut autostopul.

Emoțiile însă s-au combinat și cu momente de panică pentru Nelu Cortea, care s-a oferit să zboare cu parapanta pentru a-l lăsa pe colegul său să rezolve ecuația unei misiuni.

„Să-i spui lui nevastă-mea că e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată!”, a zis Bordea, când a pornit parapanta. „Ce se întâmplă, mă?! Dacă ăsta se oprește în aer, noi murim!”, a mai completat el, cuprins de panică.

Andreea Bălan a suferit o accidentare

Finala emisiunii America Express 2023 a adus o accidentare dureroasă pentru Andreea Bălan, chiar în timpul unei misiuni. Nelu Cortea și Cătălin Bordea au lovit-o cu canoea, iar reacția artistei a fost neașteptată.

Vâslitul n-a fost o sarcină ușoară, mai ales că erau curenți destul de puternici. În timp ce trupa Andre citea indiciul de pe geamandură, Nelu Cortea și Cătălin Bordea s-au apropiat destul de mult de barca rivalelor din finala America Express 2023. Acesta a fost momentul în care Andreea Bălan a avut parte de o accidentare. În goana lor de-a găsi mangrovele, băieții au intrat cu canoea în cea în care încă se afla Andreea Bălan.

„A realizat și ea în timp ce țipa la noi că e greu, că nu știm s-o oprim, că n-am luat-o ușor, că e cursă. M-am speriat, m-am speriat foarte tare”, a zis Cătălin Bordea.

„M-am speriat să nu se întâmple ceva cu Andreea”, a completat Nelu Cortea,

„Eram prea cuprinsă de adrenalină, nu am simțit o durere în acel moment”, a zis Andreea Bălan despre accidentarea suferită în finala America Express.

Concurenții au fost puși să bage mâna în cutiile cu monștri

La una dintre misiunile din finala America Express 2023, echipele au primit sarcina de-a căuta tăblițele de lemn cu numere, ascunse în niște acvarii cu monștri.

„Mi se pare îngrozitor. Monștri, tot ce e mai tău, gândaci, șerpi”, a zis Nelu, cuprins parcă de teamă.

„E un șarpe aici. L-am simțit, m-a pupat pe deget. Am simțit cap de șarpe. Am zis că dacă aici e șarpe, la prima, ce e atunci la celelalte?!”, a zis concurentul, încercând să se liniștească.

Andreea Antonescu, clipe emoționante la „America Express”

Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Bordea și Cortea au avut de găsit indiciile sub forma unor numere pentru a afla parolele și răspunsurile la ghicitorile Irinei Fodor.

Astăzi, în finala emisiunii „America Express 2023”, prezentată la Antena 1, Andreea Antonescu a trecut prin momente emoționante în momentul în care a cunoscut un tânăr nevăzător, care preda Braille.

Mie mi-a luat respirația băiatul ăsta, m-a scos din tot. Nu ne dăm seama cât de norocoși suntem, când noi avem tot, absolut tot, și ne dorim lucruri materiale, care chiar nu contează, în condițiile în care sunt oameni care nici măcar nu pot privi, nu pot vedea lumina zilei, pentru ei este o beznă totală.

Și, cu toate astea, își construiesc un univers, își construiesc o viață și nu par deloc resemnați sau triști. Aceștia sunt oamenii pe care îi consider exemple pentru noi.

Pe mine m-a luat cu inima când am văzut pe băiatul ăsta. Ne-a luat vederea și a fost foarte ciudat. Pentru noi e un joc, e o probă, scurtă, pe când el rămâne acolo în lumea lui și în universul lui. M-a debusolat total. N-am putut să mă mai gândesc la ce aveam noi de făcut.”, a precizat Andreea Antonescu.

Bordea și Cortea au câștigat America Express 2023

Drumul către India Catalina, punctul de întâlnire final, a fost unul plin de emoții, de trăiri intense, de sentimente amestecate și de teamă.

Acolo, cineva le-a înmânat o tabletă cu o hartă, cu un punct ce a început să se miște și care trebuia urmărit. Suiți în mașini, concurenții din cele două echipe care au sperat să câștige finala America Express 2023 au urmărit punctul de pe hartă, însă misiunea n-a fost deloc una ușoară. Cătălin Bordea și Nelu Cortea au descoperit că punctul, era, de fapt, o tânără într-o caleașcă. Aceasta le-a oferit indiciul către locul în care se afla Irina Fodor.

Cu ultimele puteri, concurenții au fugit către castelul San Felipe din Cartagena.

„Ăsta cred că e capătul!”, a zis Cortea, convins că se apropie marele final, potrivit a1.ro.

Cu ultimele puteri, cele două echipe din finala America Express 2023 au alergat către castelul San Felipe, acolo unde Irina Fodor i-a primit cu brațele deschise și cu o petrecere în cinstea lor. Primii care au reușit să ajungă au fost băieții.

„Cred că și voi mai aveți o cheie. Hai să vedem dacă și a voastră se potrivește”, a zis prezentatoarea emisiunii. Cufărul s-a deschis și înăuntru aceștia au găsit trofeul sezonului 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...