Brăila: Două persoane infectate cu virusul West Nile, internate în stare gravă

Două persoane din județul Brăila infectate cu virusul West Nile au fost spitalizate în stare gravă.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 87 de ani din municipiul Brăila și un bărbat în vârstă de 71 de ani din comuna Gropeni.

Potrivit anchetei epidemiologice, cei doi pacienți s-au infectat la începutul săptămânii. Ambii au fost internați în secția ATI a Spitalului de Urgență din Brăila.

”Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza județului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent”, a anunțat prefectul județului Brăila Iulian Timofei.

Potrivit datelor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la începutul supravegherii infecției cu virusul West Nile (06.06. 2022) și până la 01.09.2022, în țara noastra s-au înregistrat 17 cazuri (dintre care 8, în municipiul București) și un deces în județul Constanța.

Virusul West Nile se transmite prin înțepătura de țânțar și provoacă meningită care poate duce la decesul pacientului.

Recomandările CNSCBT pentru populație sunt următoarele:

– să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi,

– să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor,

– să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (prin plase de protecție la ferestre),

– să asigure desecarea bălților din jurul gospodăriei,

– să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Conform datelor de la Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), de la începutul sezonului până la jumătatea lunii august, în UE au fost raportate 188 de cazuri de infectare umană cu virusul West Nile. Cele mai multe cazuri – 144 – au fost raportate în Italia, unde s-au înregistrat de asemenea 10 decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...