Brânza aduce fericire și sănătate în viața omului!

Publicat: 25 iun. 2024, 14:25, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Brânza aduce fericire și sănătate în viața omului!
brânză sănătatea creierului fericire

Brânza este un aliment care îi place creierului. Și când creierul este mulțumit și omul este fericit, este sănătos și îmbătrânește fără probleme majore de sănătate. Este concluzia unui recent studiu, potrivit căruia brânza aduce fericire și sănătate în viața omului.

Un studiu realizat în China s-a axat pe analiza genelor a milioane de europeni. Autorii studiului au analizat modul în care bunăstarea mintală ne afectează genele și sănătatea generală. Ei au descoperit că a fi sănătos din punct de vedere mintal poate însemna viață mai lungă și mai sănătoasă.

Autorii acestei cercetări au fost surprinși de faptul că persoanele care au declarat că mănâncă multă brânză și fructe au obținut scoruri mai mari în privința sănătății mintale.

Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul persoanelor care fumau sau aveau obiceiul de a sta mult  timp în fața ecranelor.

Comparativ cu alimentele bogate în grăsimi, lactatele, în special brânza, sunt asociate cu multe beneficii.

Studiile indică faptul că acest aliment de bună calitate îmbunătățește funcția cognitivă și activează zonele de plăcere din creier.

Brânza este un produs lactat obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai ales de la vaci, capre și oi. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul . De asemenea, acest aliment este o sursă valoroasă, natural de proteine și calciu, conține probiotice , benefice și pentru sănătatea intestinală și întărirea imunității.