Bucureștiul intră în carantină? SURSE: Se închid mall-urile și se interzic deplasările în afara orașului

În spațiul public sunt discuții intense pe tema carantinării Capitalei. Rata infectărilor cu coronavirus din București a ajuns, marți, la 6,22 la mie. Teoretic, după depășirea pragului de 6 cazuri de îmbolnăviri raportat la 1.000 de locuitori, autoritățile pot lua hotărârea să impună carantina. Această decizie se lasă însă așteptată.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu Covid-19 raportate în București a ajuns la 149.888, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 695 de cazuri de infectări. Incidența infectărilor înregistrată în ultimele 14 zile în Capitală a ajuns, marți, la 6,22.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se ia în calcul carantinarea orașului. În același timp, primarul general, Nicușor Dan, afirmă că se încearcă să fie evitată intrarea Bucureștiului în carantină. În paralel, la ministerul Sănătății a avut loc o ședință pe tema modificării criteriilor carantinei.

Conform surselor Puterea.ro, varianta finală de carantină va fi implementată abia peste două săptămâni, respectiv din data de 4 aprilie. Autoritățile propun ca măsura carantinei să fie implementată în București doar pe timpul week-end-ului.

Sursele Puterea.ro ne-au confirmat faptul că interdicția de circulație pe timpul nopții va fi extinsă astfel încât cetățenii să nu mai aibă voie să iasă din case după ora 18.00 decât în baza unor motive bine întemeiate.

Mai mult, se va suspenda activitatea în marile centre comerciale de tipul mall-urilor. În plus, locuitorii Bucureștiului nu vor mai avea voie să părăsească orașul. Măsurile enumerate ar urma să fie valabile doar în week-end.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...