Buget uriaş la ASPA, dar din 100 de angajați doar 5 sunt hingheri

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a avut în anul 2022 un buget de 17,8 milioane de lei.

Preşedintele asociaţiei Mame Pentru Mame, Ana Măiță, a explicat în direct la Antena 3 CNN că, în realitate, ASPA are doar cinci prinzători de câini din cei 100 de angajaţi.

În anul 2022, bugetul ASPA a fost cheltuit, după cum urmează:

– cheltuieli de personal: 5,4 milioane de lei;

– hrana pentru animale: 1,6 milioane de lei;

– medicamente şi utilităţi: 1,4 milioane de lei;

– alte bunuri (întreţinere şi funcţionare): 5,1 milioane de lei;

– investiţii: 2,9 milioane de lei.

Ana Măiță: „Femeia a avut încredere în autorități!”

„Eu am consiliat-o pe Ana Oroş începând cu luna iunie a anului trecut, atunci când şi-a revenit după atacul groaznic căruia îi căzuse victimă în aprilie 2022. Când am cunoscut-o eu, nu mai avea piele pe scalp, îi lipsea carnea de pe braţe. Trebuie să ştim aceste lucruri pentru că această femeie a avut încredere în autorităţi.

Singura ei vină este că a avut încredere în autorităţi că îşi vor face treaba măcar după ce a păţit ea. Încrederea ei a fost total greşită pentru că, uitaţi, autorităţile, în speţă Primăria Generală, care este singura instituţie cu prerogative şi care este obligată de lege să ridice câinii, nu s-a achitat de această datorie.

Vedem acest buget uriaş: 17 milioane de lei. Ştiţi pe ce se duce, de fapt, acest buget? Se duce în două direcţii. În primul rând ca să alimenteze salariile unui aparat funcţionăresc imens de aproape 100 de persoane. Sunt oameni care stau la birouri pentru că pe ştatele de plată ale ASPA nu se află decât câţiva oameni care lucrează să prindă câinii de pe străzi.

Şi vă spun exact câţi. Ca să înţelegeţi. Din aproape o sută de angajaţi au 8 şoferi şi 5 prinzători. Doar cinci prinzători care să prindă câinii de pe spaţiul public!”, a declarat Ana Măiţă pentru aceeași sursă citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...