O femeie a fost omorâtă de câini. Primarul Nicușor Dan tace mâlc

București, o capitală a Uniunii Europene, 2023: ieri, o femeie a fost sfâșiată și omorâtă de o haită de câini. Autoritățile pasează vina de la una la alta și strigă că vor ca vinovații să iasă la iveală. La rampă iese chiar și fostul primar, Gabriela Firea, care arată cu degetul spre Nicușor Dan, și care spune că hingherii ar strânge câinii, după care le-ar da drumul pe câmpuri.

Reacția Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat. A participat și la acțiunea de curățenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde și cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte”, a scris Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pe Facebook.

Ciucu: Am așteptat poziția Primarului General, Nicușor Dan

“Nu am ieșit public până acum deoarece am așteptat să văd poziția Primarului General, cel care decide politicile ASPA, aloca bugete și care este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor. Recunosc, aveam această așteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel și-a găsit sfârșitul în aceleași condiții înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu și-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discutie publică. De aici așteptarea mea. Nu mai am așteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate”, a continuat primarul Sectorului 6, pe raza căruia s-a întmplat tragedia tragedia.

Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat pe Nicușor Dan printr-o postare pe Facebook de sâmbătă spunând că actuala administrație a Bucureștiului nu se mai ocupă de problema câinilor fără stăpân.

Actualul ministru al Familiei a mai spus că ”circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi”.

Firea a amintit de tragedia din urmă cu 10 ani în care un copil și-a pierdut viața după ce a fost atacat de câini, dar și de actuala femeie care a mai fost atacată de câini înainte să fie ucisă, dar și de cazul unei jurnaliste care a fost atacată de câini în sectorul 6.

Citește și Cine era Ana Daraban, femeia omorâtă de câini la Lacul Morii

Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conducerii ASPA

Florin Melciu, consilier general al Primăriei Municipiului Bucureşti, a cerut demisia conducerii ASPA, autoritatea însărcinată cu supravegherea şi protecţia animalelor, după tragedia de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, când o femeie a murit după ce a fost muşcată de câinii în zona Lacul Morii.

Florin Melciu, vice-preşedinte PNL Sector 4 şi președintele Comisiei de Transport și Mobilitate Urbană din cadrul PMB, susţine că ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) nu şi-a îndeplinit atribuţiile, în ciuda bugetului considerabil de care dispune.

În cadrul CGMB, am votat de bună credință încheierea unui acord cadru având ca obiect achiziționarea serviciilor de consultanță și reprezentare juridică  în valoare de 70.000 lei, către cabinetul de avocatură, Lungu Ramona Mihaela, spun de buna credință pentru că ne-au fost prezentate fapte eronate privind litigii comerciale ale autorității, ASPA folosind defapt aceste resurse financiare pentru procedurile de disponibilizare ale angajaților, prin desfacerea contractului de muncă. La momentul actual, foștii angajați au intentat în instanță, proces împotriva ASPA, pentru disponibilizări ilegale.

Un alt fapt care trebuie menționat în această poveste, se referă la doamna Catalina Trănescu, director general adjunct cu atribuții de director general, aceasta fiind detașată în cadrul ASPA, de la firma care furniza hrana către autoritate – Alpra Contractor SRL, fiind astfel în conflict de interese”, a transmis Florin Melciu.

„În ultimul an, capturarea câinilor fară adăpost a scăzut la aproape jumătate față de media anilor trecuți. Consider că o astfel de tragedie nu ar fi trebuit să mai aibă loc vreodată în București, în 2023. Nicio faptă nu arm ai putea să o readucă la viață pe femeia care astăzi a fost ucisa într-un mod barbar. Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greșită și a dus la reapariția câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „constientizare”. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condițiile în care sunt ținute animalele sunt proaste. Și de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiții de cazare și campanii de „constientizare” pe bani mulți. Un fel de PR pe bani publici.

Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi și alte servicii și nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompență și iresponsabilitate. Bucureștiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”, a declarat Florin Melciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...