Bun revenit, inflație dragă

Pomposul titlu de asigurare a sustenabilității bugetare aplicat unei legi prin care se dorește primenirea finanțelor țării, aducerea unui echilibru bine venit și eliminarea unor facilități pentru anumite categorii profesionale, dar și prin adăugarea de taxe pentru cei care construiesc zi de zi PIB-ul nației, e o zicere prin care te trimite la o fentă prost făcută, ratată și perdantă.

Acest guvern, cu acest ministru al finanțelor, atras de cele sfinte – respectul nostru, de altfel – va șterge cu buretele tot chinul reducerii ratei inflației, în tandem cu BNR, și de diminuare a deficitelor. Legea cu sustenabilitatea pune taxe, crește taxe, inclusiv TVA, la anumite produse, servicii, impozitează bănci, case și mașini, cifre de afaceri, anumite salarii mai mari, împovărează firmele mici și foarte mici, impune taxe mai mari la țigări și alcool, etc. Nimic despre tăieri de pensii speciale, nimic despre reformarea administrației publice, doar că dispar niște posturi neocupate, nimic despre comasarea unor localități cu 13 locuitori, pentru a dispărea cheltuielile aberante din teritoriu, nimic despre soarta companiilor puturoase de stat, care toacă an de an bani doar pentru îmbuibarea politrucilor.

Se taxează, se impozitează și se sufocă la greu capitalul privat ca să trăiască bine mersi funcționărimea de stat. Totul în numele scăderii deficitului cu 1,1%, deși în fața agențiilor de rating, Cabinetul Ciolacu se angajase la o diminuare cu 2%… Cum rezolvați diferența, domnule Ciolacu, domnule Boloș?

Inflația va redeveni o fiară, căci prea scăzusem la sub 10%, după eforturi maxime. Se vor scumpi mâncarea, țigările, alcoolul, sucurile cu zahăr, imobiliarele, autovehiculele, dobânzile bancare vor fi mai mari. Bun revenit, inflație dragă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole