Bursa de valori din Moscova nu mai face tranzacții în dolari și euro!

Publicat: 13 iun. 2024, 10:13, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Bursa de valori din Moscova nu mai face tranzacții în dolari și euro!
Foto: edition.cnn.com

Bursa de valori din Moscova a anunțat miercuri,12 iunie, că va înceta tranzacționarea cu dolari și euro de joi, 13 iunie.

Anunțul de la Moscova a venit în aceeași zi în care Statele Unite au introdus un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Pachetul de miercuri a vizat infrastructura financiară a Rusiei în încercarea de a limita suma de bani care intră și iese din Rusia.

Bursa din Moscova, Centrul Național de Compensare și Depozitarul Național de Decontare, care acționează ca intermediari în tranzacționarea cu dolari pe piața valutară rusă, au fost incluse în noua listă de sancțiuni.

Sancțiunile vin în vreme ce liderii G7 se pregătesc să se reunească zilele acestea în Italia pentru un summit în care prioritățile principale vor fi stimularea sprijinului pentru Ucraina și distrugerea mașinii de război a Rusiei.

Banca Centrală a Federației Ruse a anunțat, de asemenea, că tranzacțiile cu dolarul și euro vor continua să fie efectuate pe piața extrabursieră.

SUA au sancționat peste 4.000 de întreprinderi și persoane din Rusia de la începutul războiului, într-un efort de a opri fluxul de bani și armament către Moscova.