Calendarele ortodoxe împărțite de ProRomânia, declarate nelegale

Cele aproape 3 milioane de calendare ortodoxe tipărite de ProRomânia nu vor putea fi împărțite, interdicția fiind exprimată de Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău.

Sesizarea a fost făcută de PNL, care a și anunțat decizia celor două birouri electorale, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, precizează PNL.

Conform datelor publicate pe calendare, ele au fost tipărite de Amma Print SRL într-un tiraj de 2,8 milioane. În urma deciziei BEC, partidul Pro România este obligat să retragă din spaţiul public calendarele bisericeşti distribuite.

Totodată, au fost sesizate organele de poliţie în vederea efectuării de cercetări suplimentare şi de aplicare a sancţiunilor prevăzute de lege în limitele competenţelor conferite organelor de poliţie, menţionează PNL.

„Biroul Electoral Central a stabilit, astfel, că materialele distribuite de Partidul Pro România, constând în ‘Calendar creştin-ortodox pe anul 2021’, reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege, fapt ce aduce atingere desfăşurării unei campanii electorale echitabile, scopului acesteia, precum şi integrităţii, eficacităţii şi transparenţei procedurii electorale”, susțin reprezentanții PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...