Când va avea loc marea întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Publicat: 11 nov. 2021, 07:30, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Când va avea loc marea întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden s-ar putea întâlni la începutul lui 2022, dar o discuție prin videoconferinţă până atunci nu este exclusă, informează cotidianul rus Kommersant.

Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în iunie, la Geneva, în condiţiile în care relaţiile ruso-americane de după Războiul Rece erau afectate de o serie de probleme, printre care Ucraina, Siria şi plasarea în detenţie a opozantului Aleksei Navalnîi.

Potrivit Kommersant, cele două părţi nu au convenit încă asupra detaliilor unei noi runde de negocieri, însă un plan preliminar prevede organizarea unei conferinţe video la sfârşitul acestui an, care să fie urmată de o întrevedere în persoană la începutul anului viitor.

Cei doi lideri ar urma să discute despre o serie întreagă de acorduri asupra cărora ei au convenit la summitul de la Geneva.

Kremlinul a declarat marţi că nu există încă un calendar strict pentru o nouă rundă de negocieri, dar că atât Moscova, cât şi Washingtonul consideră că aceste negocieri sunt necesare.

Există o înţelegere asupra faptului că o întrevedere este necesară, că trebuie să continue comunicarea între cei doi preşedinţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.