Când va fi înmormântat academicianul Eugen Simion. Programul funeraliilor

Când va fi înmormântat academicianul Eugen Simion aflăm de la biroul Prezidiului Academiei Române, care a anunțat programul funeraliilor. Trupul neînsuflețit al profesorului este depus azi la Clubul Academicienilor, astfel încât toți cei care doresc își vor putea lua rămas bun.

Pierderea este incomensurabilă: pentru Academia Română, pentru cultura română, pentru națiunea română”, se afirmă într-o evocare In Memoriam transmisă de Academia Română.

A fost un excepțional constructor de instituții, el însuși o instituție. A dus la desăvârșire o operă de istoric și critic literar ce va rămâne reper în cultura română și despre care se va scrie multă vreme de acum înainte”, transmit academicienii.

Aceștia îl mai numesc „un simbol al Academiei”, care „a creat imens, pentru că a muncit imens”.

Când va fi înmormântat academicianul Eugen Simion. Programul funeraliilor

Joi, 20 octombrie 2022, 10.00-17.00 – Trupul neînsuflețit acad. Eugen Simion va fi depus la Clubul Academicienilor de la sediul Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125, București.

Joi, 20 octombrie 2022, 17:30 – Trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Mare a Cimitirului Bellu Ortodox.

Vineri, 21 octombrie 2022, 12.00 – Va avea loc slujba de înmormântare la Capela Mare a Cimitirului Bellu Ortodox, precedată de onoruri militare.

„A fost un patriot desăvârșit, care a înțeles să lupte elegant, cu armele culturii, pentru menținerea și cultivarea spiritului național. A crezut cu toate puterile lui în ideea de națiune și a știut că un stat puternic are nevoie de proiecte solide, de anvergură. Profesorul și academicianul Eugen Simion a gândit și a acționat la nivel înalt și pe spații ample”, mai transmit academicienii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...