Candidații AUR vor fi testați cu detectorul de minciuni

Publicat: 15 apr. 2024, 15:19, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Candidații AUR vor fi testați cu detectorul de minciuni
AUR

Liderii organizațiilor județene AUR vor fi testați cu detectorul de minciuni.  Testarea cu poligraful reprezintă un ”test de integritate” și este necesară pentru a scădea riscul de trădare. Informația a fost confirmată de către fostul prim-vicepreședinte al partidului, Marius Lulea.

Testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene va începe de săptămâna viitoare. Potrivit fostului prim-vicepreședinte, Marius Lulea ”toți au acceptat să vină. Sperăm să vină”.

”Da. Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (…) Un județ trădat înseamnă voturi ale românilor pierdute, voturi furate (…) Informația nu este una secretă, de aceea a și ajuns la dumneavoastră. O considerăm o procedura firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții”.

 

Decizia a fost luată pentru partid ca să se asigure că nu există șefi ale organizațiilor județene care ”au promis funcții pentru bani, să fie infiltrați sau să trădeze în favoarea oponenților electorali”.

”Este o acțiune pe care o considerăm importantă pentru alegerile care urmează”, a mai spus Lulea care a declarat că testările vor începe săptămâna viitoare, dar rezultatele nu vor fi făcute publice pentru că ”nu este relevant și în interesul organizației”.

Marius Lulea, suspendat din partid 

Recent, AUR a reușit să atragă atenția opiniei publice cu un nou scandal. Totul a început în momentul în care Marius Lulea s-a opus candidaturii analistului Cozmin Gușă la Primăria Capitalei.  Din acest motiv, George Simion a luat decizia de a-l suspenda pe acesta din funcție.

„Lulea a făcut o afirmație nefericită și va fi suspendat. Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu sunt gestionat nici de servicii, nici de altcineva,” a declarat liderul AUR la Realitatea PLUS.

Tot acest scandal a pornit după ce Marius Lulea, chiar fondator al AUR, l-a criticat pe Gușă în spațiul public și a declarat că AUR va intra în bătălia pentru Capitală cu Mihai Enache, cel anunțat de partid pentru această funcție încă de anul trecut.

Scandalul s-a iscat chiar în timpul negocierilor dintre George Simion și Cozmin Gușă, cu care nu a reușit să ajungă la niciun consens. Din acest motiv,  AUR a rămas și fără candidatul Cozmin Gușă și fără prim-vicepreședintele Marius Lulea, care s-a supus deciziei luate de George Simion.