Carantinarea pe un iaht, noua inițiativă pentru turiștii care vizitează Thailanda

Turiștii care vizitează Regatul Thailandei pot alege să-și petreacă cele două săptămâni obligatorii de carantină pe un iaht. Guvernul thailandez speră ca inițiativa să aducă venituri în valoare de 58 de milioane de dolari de pe urma turismului cu iahturi.

Guvernul din Thailanda își dorește „să reîmprospăteze” industria turistică a țării, după ce a fost puternic afectată în pandemie. Numărul de turiști a scăzut drastic de la 40.000-50.000 pe zi la doar câteva sute, transmite BBC.

Turiștii vor putea să-și petreacă timpul pe un iaht sau pe o navă de croazieră mică, după ce au prezentat un test COVID-19 negativ. Aproximativ 100 de iahturi sunt puse momentan la dispoziție.

Turiștilor li se va cere să poarte o brățară care monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura corporală și tensiunea arterială, și care poate să urmărească locația turistului prin GPS. Dispozitivul poate transmite informații chiar și pe mare, pe o rază de 10 km.

În ianuarie, țara anunțase un plan care să permită vizitatorilor să își petreacă carantina pe un teren de golf.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...