Care a fost cauza morții Reginei Zulu. Familia încă se ceartă pentru tron

Regina poporului Zulu, Mantfombi Dlamini-Zulu, care a murit neașteptat săptămâna trecută, a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private desfășurate în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud, informează BBC.

Ea fusese desemnată regent al celui mai mare grup etnic din Africa de Sud în luna martie, după moartea soțului ei, regele Goodwill Zwelithini.

Moartea reginei, la vârsta de 65 de ani, a declanșat un scandal în familia regală și o luptă pentru dreptul de succesiune la tron. Familia acesteia a respins zvonurile privind o posibilă otrăvire a reginei. Cu toate acestea, cauza morții nu a fost încă anunțată.

Urmează să se decidă cine va fi noul conducător al poporului Zulu, care numără 11 milioane de oameni. Tronul nu oferă o putere politică oficială, iar rolul monarhului în societatea sud-africană este în mare parte ceremonial. Cu toate acestea, monarhia Zulu se bucură de influență și un buget anual de aproape 5 milioane de dolari, bani proveniți din taxele cetățenilor.

Regina Dlamini-Zulu a fost îngropată vineri dimineață, în cadrul palatului regal KwaKhangelamankengane, aflat într-un oraș la distanță de 480 de kilometri de Johannesburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...