Care este motivul pentru care simbolul Bucureștiului și-a schimbat numele. Cine se află în spatele afacerii InterContinental

De la 1 ianuarie, nu mai putem spune “ne vedem în față la Inter, hai sa bem o cafea la InterContinental, am mașina în parcare la Inter”, asta pentru că Hotel InterContinental, simbolul Capitalei, și-a schimbat numele în Grand Hotel Bucharest.

Hotelul InterContinental Bucureşti și-a schimbat numele în Grand Hotel Bucharest de la 1 ianuarie 2022, ca urmare a încheierii contractului de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România SA, şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental. Hotelul de cinci stele va intra în renovare, iar Compania Hotelieră InterContinental România va investi 21 milioane de euro, lucrări ce se vor încheia în 2024. Pe perioada lucrărilor hotelul se va închide parţial, iar ultimele lucrări de renovare s-au făcut în anul 2008, au declarat, la finalul anului trecut, reprezentanții hotelului.

Potrivit acestora, hotelul nu se va închide decât parțial și își va continua activitatea.

Cine se află în spatele Hotelului InterContinental

Compania Hotelieră InterContinental România SA are un capital social subscris de 83,35 milioane de lei, dintre care participarea străină este de 27,42 milioane de lei, potrivit datelor companiei publicate la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Acționarii persoane juridice sunt The Nova Group Investments Romania SA București Sector 3, cu sediul social în Magazinul Unirea, care deținea, la finele anului trecut, 15,71% din acțiuni, potrivit Registrului Comerțului. Alt acționar persoană juridică este S.C: de Aigurarea-Reasigurare Astra SA București Sector 3, cu o participație de 16,32%, precum și Lido SA, cu 11,89%. Interesant este acționarul majoritat, care este o companie înființată în Cipru, respectiv Mountbay Limited Nicosya Cyp, care deține 32,9%, potrivit datelor registrului Comerțului.

La capitolul persoane fizice, conducere, hotelul este administrat de Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în 2017. Alexander Adamescu este administrator din aprilie 2009, iar mandatul îi expiră în luna mai 2023. Tot administratori sunt și Lucian Marinescu, Ivan Cătălin-DanielHoria Georgescu și Nichita Mihai, potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerțului.

Compania Hotelieră InterContinental România fost înfiinţată în 10 decembrie 1996. Este listată pe piaţa Rasdaq a BVB şi are un capital de 83,35 milioane lei, divizat în 833,5 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. În 2020, compania a raportat o cifră de afaceri de 12.781.270 lei şi are 79 de angajaţi.

Hotelul de cinci stele, situat la kilometrul zero al Bucureștiului, are 22 de etaje, 257 de camere şi apartamente, un Club Lounge la etajul 21, un centru de spa cu piscină interioară la etajul 22, două restaurante şi peste 1.500 de metri pătraţi de spaţii pentru conferinţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...