Ce firme s-au abonat la contractul cu bani publici pentru care Buzatu a luat șpagă

Un eveniment de amploare zguduie scena politică și administrativă din județul Vaslui, după ce președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în timp ce primea o sumă de 1,25 milioane de lei, echivalentul a 10% din valoarea unui contract cu bani publici. Din șapte ofertanți, doar două oferte au mai participat la licitație.

Evenimentul a avut loc vineri seară și a avut drept epicentru o licitație publică cu privire la „Proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiție – REGIUNEA NORD – EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 4: VASLUI – REABILITARE ȘI MODERNIZARE DRUM STRATEGIC JUDEȚEAN BÂRLAD – LAZA – CODĂIEȘTI (DJ 245, DJ 245M, DJ 247, DJ 246) – rest de executat – Lot 3”. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 56.154.426,57 de lei, la care se adaugă TVA.

Licitația publică a fost atribuită asocierii firmelor NOMIS 2003 S.R.L., NOMCRIS CONSTRUCT S.R.L. și CONBETAS S.R.L. la data de 1 septembrie 2023. Această decizie a ridicat semne de întrebare cu privire la posibilele implicații ale unor firme în acest caz, care sunt prezentate în continuare.

7 OFERTE: 3 INACCEPTABILE, 2 RETRASE, 2 ADMISE

Numele licitației: Proiectare si executie lucrari la obiectivul de investitie – „REGIUNEA NORD – EST – AXA RUTIERA STRATEGICA 4: VASLUI – REABILITARE SI MODERNIZARE DRUM STRATEGIC JUDETEAN BIRLAD – LAZA – CODĂIESTI (DJ 245, DJ 245M, DJ 247, DJ 246)” – rest de executat – Lot 3.

Valoarea investiției: 56.154.426,57 de LEI + TVA

Licitația publică a fost atribuită asocierii firmelor NOMIS 2003 S.R.L., NOMCRIS CONSTRUCT SRL și CONBETAS S.R.L., la data de 1 septembrie 2023. Chiar în urmă cu câteva zile, presa locală ilustra reluarea lucrărilor de asfaltare pe Drumul Strategic Bârlad – Laza – Codăesti.

Foto: vremeanoua.ro

Cine sunt acționarii care stau în spatele societăților comerciale

NOMIS 2003 S.R.L., cu sediul în Galați, are o cifră de afaceri de 94.863.114 de LEI. Societatea comercială îi are acționari pe Simion Cătălin și Simion Cristina Dorina, având fiecare o cotă de 50% dintre acțiuni, administratorul legal fiind Simion Cătălin.

Sursă: confidas.ro

NOMCRIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în com. Urdești(jud. Vaslui), are o cifră de afaceri de 2.033.399 de LEI. Acționarul majoritar și administratorul acestei societăți comerciale este Simion Cristina Dorina, cea care se regăsește și în acționariatul NOMIS 2003 S.R.L.

Sursă: confidas.ro

CONBETAS S.R.L., cu sediul în Vaslui, are o cifră de afaceri de 20.792.679 de LEI. Administratorul și acționarul majoritar este Safir Ciprian.

Sursă: confidas.ro

În anul 2021, aceeași societate comercială NOMIS 2003 S.R.L. a mai beneficiat de un contract pe bani publici din partea Consiliului Județean Vaslui pentru lucrări de reabilitare și modernizare rețele de alimentare cu apă potabilă, a sistemului de canalizare în municipiul Bârlad, lucrare în valoare totală de 2.786.007,37 de LEI (574.435 EURO).

.

De la pământ la asfalt. Drumul Bârlad – Laza – Codăești, scos din Evul Mediu pe bani europeni

Foto: vremeanoua.ro

Drumul strategic este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională” și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA. Din valoarea totală, 213.074.058 lei este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene (UE) și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783 lei este cofinanțarea asigurată de județul Vaslui. Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016 și are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2022. Consiliul Județean Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

Practic, pe cele patru drumuri județene care compun drumul, unele zone sunt asfaltate, dar multe tronsoane de drum sunt din piatră sau pământ. Spre exemplu, în comunele Zorleni, Băcani, Al. Vlahuță, Poienești, drumurile județene sunt asfaltate, iar în comunele Laza, Bălteni, Zăpodeni, Ștefan cel Mare, Dănești, Codăești, pe anumite tronsoane, drumurile județene sunt din pietriș sau pământ. Din această cauză, șoferii parcurg cei 83 de km în aproximativ trei ore, estimările constructorilor fiind că la finalizarea investiției aceeași distanță să fie străbătută în numai 1,5 ore.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt: lungimea de drum județean reabilitat/modernizat – 82,649 km; lungimea de pistă de biciclete nou construită – 1.710 metri; lungime trotuare pietonale modernizate/realizate – 23.460 metri liniari; stații de transport public construite/modernizate – 24 bucăți; poduri noi, care înlocuiesc podurile existente – șapte bucăți; poduri reabilitate – șase bucăți; podețe pentru scurgerea apelor: podețe noi -15 bucăți; înlocuirea podețelor existente cu podețe noi – 127 bucăți; reparații la podețele existente – 62 bucăți; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată – o bucată.

7 COMENTARII

  1. Vovabular și vrăjeală de bombardier politic pus numa pe japca la bani. Vrăjeală și texte de samsar politic a Vasluiului dar mare spagar de spagar gainaru.mosneagu e cu foamea în git ca e pe japca de japca hodorogu alade la Vaslui.cudin ăștia România ajunge o adunătură de fomisti și parsiviti ca hodorogu asta lacom și parsiv.

  2. Bravo DNA ! Luați fiecare județ în parte și ve -ți găsi tot mai mulți escroci, parveniți și hoți din banul public veniți la putere după 1990 sa se îmbogățească! Aceasta a fost o acțiune ca la procedura, pentru a ne da seama pe cine an votat.,iar acum o sa ceara sa fie liber ca nu suporta arestul și pușcăria. Dealtfel fosta soție a început cu vaicarelele.
    Tot mai mulți interlopi la pușcărie, sa li se ia averile pe care le au. Traiasca România.

  3. In satul vulpăseni comuna Băcani nici acum nu sunt executate trotuarele, verificați înainte să scrieți ,ce fel de lucrare cu bani europeni se face?cu trotuarele de pământ așa este proiectul?O să aducem la cunoștință si la Bruxelles cat de curând

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole