Carmen Oprea, psiholog ANA: La tratament pentru consumul de droguri ajung copii de 13 ani și chiar mai mici

În țara noastră, potrivit datelor oficiale, un elev din zece s-a drogat cel puţin o dată, dar cu siguranță numărul acestor copii este mai mare.

Canabisul, etnobotanicele sunt cele mai folosite, deoarece sunt și cele mai ieftine droguri. În ultimii ani se observă că scade vârsta copiilor care consumă droguri de cele mai multe ori din teribilism sau influențați de anturaj.

„Este în uşoară creştere consumul de canabis. Şi aici vorbim inclusiv de o scădere a debutului pentru consum pentru acest tip de drog. Datele oficiale sunt în jurul vârstei de 13 ani, ceea ce este o vârstă foarte scăzută. Pentru anumite substanţe, cum ar fi solvenţii sau inhalanţii, vârsta este chiar mai mică  În tratament ajung chiar şi copii de 10 ani”, precizează Carmen Oprea, psiholog în cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA), pentru TVR.

Subiectul consumul de droguri a revenit în aceste zile, după bilanțul dramatic înregistrat la finalul festivalului Saga: doi tineri au murit de supradoză, alte persoane sunt spitalizate în stare gravă și poliția a deschis 70 de dosare penale pentru consum ori deținere de droguri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...