Cartofii congelați, un real pericol pentru sănătate

Publicat: 12 ian. 2022, 08:00, de Puterea.ro, în Food , ? cititori
Cartofii congelați, un real pericol pentru sănătate
cartofi prăjiți

Ușor de gătit, gustoși și preferați de cei mai mulți dintre noi, cartofii prăjiți sunt nesănătoși, dar probabil nu reprezintă o noutate acest aspect. Nutriționiștii vin cu explicații clare în ceea ce privește cartofii prăjiți.

Cartofii prăjiți congelați pot fi sănătoși dacă se alege sortimentul potrivit de cartofi. Astfel, de preferat ar fi să alegem cartofi prăjiți fără grăsimi trans. Acești cartofi congelați nu conțin atât în ​​grăsimi saturate și sodiu, informează Moviebox.

Cartofii congelați pot crește riscul de boli cardiovasculare

Cartofii prăjiți conțin multă grăsime și sare care pot crește riscul de boli cardiovasculare. În anii când acest aliment congelat intra pe piață, grăsimile trans (un tip de grăsime deosebit de nesănătos) nu erau încă interzise în SUA.

Unul dintre cele mai puțin sănătoase aspecte ale acestor cartofi prăjiți constă în uleiul de soia hidrogenat în care sunt prăjiți. Acest ulei facilitează includerea grăsimilor trans în procesul de gătit.

Studiile din ultima vreme leagă consumul frecvent de cartofi prăjiți în ulei de soia hidrogenat de apariția a numeroase boli grave. Un nou studiu a descoperit o legătură între consumul frecvent de cartofi prăjiți și riscul crescut de moarte prematură.

Teorii false sau adevărate

În ciuda unor teorii care au circulat în ultimii ani, se pare că, totuși, cartofii prăjiți de la cunoscutul lanț de fast-food sunt din cartofi adevărați. Cu toate acestea, conțin și o mulțime de alte „adaosuri”.

Așadar, cartofii se fac cu ajutorul următoarelor „ingrediente”: ulei de soia, ulei de soia hidrogenat, aromă naturală de vită, grâu hidrolizat, lapte hidrolizat, acid citric, dimetilpolisiloxan, dextroză, pirofosfat acid de sodiu, sare, ulei de canola, ulei de porumb și TBHQ.