Casa de Comerț Agroalimentar Unirea reia angajările, în 2023

Publicat: 28 nov. 2022, 10:30, de Victor Scarlat, în ACTUALITATE , ? cititori
Casa de Comerț Agroalimentar Unirea reia angajările, în 2023

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, proiectul de suflet al ministrului Agriculturii Petre Daea, anunță că va relua procesul de angajări, anul viitor, după ce în momentul de față are doar trei angajați.

 „Acum lucrăm la bugetul pentru anul viitor al societăţii, la strategie şi la planul pentru 2023 şi 2024. Anul acesta îl vom încheia tot cu trei angajaţi, dar de anul viitor ne vom reorganiza, vom avea o nouă organigramă şi vom face şi angajări”, declară directorul general al Casei Unirea, Mariana Cotoi.

Aceasta susține că societatea îşi va îndeplini obiectivul propus de a ieşi pe profit, în acest an.

„Aşa cum spuneam la reluarea activităţii Casei Unirea că voi încerca să o aduc pe profit, acum vă pot spune cu certitudine că societatea va fi pe profit la sfârşitul acestui an. În prezent, nu vă pot da cifre, dar cu siguranţă va fi pe profit”, a declarat pentru Agerpres directorul general al Casei Unirea.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea şi-a reluat activitatea în luna octombrie 2022. De atunci și până acum, ea a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve, iar în prezent se află în negocieri cu un al cincilea retailer, dar şi cu o platformă online, după cum afirmă Mariana Cotoi.

Casa de Comerţ Agroalimentar – Unirea SA este o companie naţională înfiinţată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională.

Inițial, obiectivul era  deschiderea unui lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti provenite de la mici producători. Doar două magazine au fost deschise, unul în Bucureşti şi altul în Sibiu. Proiectul a fost sistat în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros, după ce acesta a descoperit că se lucrase numai pe pierdere.

Citește și De unde a cumpărat Casa Unirea dovleacul dulce pentru dulceață. Cu banii jos, spune Daea