Casiera CAR – ului a băgat în buzunar aprope 900.000 de lei, cu acte în fals

Publicat: 27 mai 2024, 12:21, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Justitie , ? cititori
Casiera CAR – ului a băgat în buzunar aprope 900.000 de lei, cu acte în fals
Foto: ziuanews.ro

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, au efectuat, luni dimineaţa, opt percheziţii în mai multe localităţi din judeţul Gorj într-un dosar de înşelăciune. O angajată a unei Case de Ajutor Reciproc (CAR) este cercetată după ce întocmit acte în fals şi a creat un prejudiciu de aproximativ 890.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi ai altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au efectuat, luni dimineaţa, percheziţii domiciliare la un număr de 8 locaţii, situate pe raza localităţilor Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, sat Corneşti, şi Peştişani,între care și sediul unei CAR, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de înşelăciune în formă continuată.

„Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R. L…., cu punct de lucru în municipiul Târgu Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 de contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj. În acest scop s-a folosit de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A.. Prin această modalitate a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit, în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu de 886.050 de lei”, arată Parchetul.

La domiciliul suspectei au fost găsite mai multe documente falsificate, au mai transmis procurorii.