Cât cere milionarul Sorin Constantinescu pe conacul Sava Brancovici din Ineu

Publicat: 07 iun. 2024, 06:32, de Cristian Matache, în Business , ? cititori
Cât cere milionarul Sorin Constantinescu pe conacul Sava Brancovici din Ineu

Omul de afaceri Sorin Constantinescu, care a făcut avere din cazinouri, a scos la vânzarea conacul Sfântul Sava Brancovici din Ineu la prețul de 2,5 milioane de euro, conform platformei Sotheby’s

Sorin Constantinescu a investit între 1,4 și 2 milioane de euro în conacul Sfântul Sava Brancovici din Ineu și cere 2,5 milioane de euro. Clădirea e ridicată în 1990 dar a fost restaurată de omul de afaceri, împreună cu un partener.

Conacul poartă numele Sfântului Sava Brancovici, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1955 pentru că a fost persecutat religios de principele Transilvaniei Mihai Apafi I. Preotul ortodox de origine sârbă, locuitor al Ineului, s-a opus prozelitismului religios calvin și a slujit ca Mitropolit al Transilvaniei între anii 1656-1680 – pentru acestea este considerat străjer al orașului și al credinței ortodoxe.

Ineu, aflat la 57 de kilometri de Arad și circa 100 de kilometri de Timișoara, are o populație de 8000 locuitori, este situat pe drumul național ce duce la graniță și este un punct de interes pentru turiștii interesați de obiectivele oferite cu generozitate de Țara Zărandului – Castelul Ineului, Poiana Narciselor și cramele din podgoria Miniș.

”În termenii ghidului Michelin, dacă nu este o destinație în sine, acest conac este cu siguranță un loc care merită o abatere din drum. Recondiționarea lui, făcută cu grijă și bun gust, păstrează fațadele în culori pastel ca un tort baroc de fistic sau mentă pe care o mâna iscusită a picurat glazură albă după modele atent alese. Interiorul alege să păstreze unitatea stilistică și oferă zece încăperi primitoare în care elemente tradiționale precum cărămida, lemnul ars, copăi și lămpașe, mobilier pictat și țesături înflorate. Florile vii prinse în tapițerii și pe dulapuri smântânii sau verzi aduc căldură și captează lumina. Un restaurant spațios, o pizzerie cu 50 locuri și o terasă încălzită cu 120 locuri asigură cele necesare, iar parcarea are stații gratuite de încărcare pentru mașini electrice”, se spune în anunțul de vânzare.

Sorin Constantinescu a făcut avere, conform spuselor sale, din cazinouri, fiind unul dintre pionierii acestei industrii în România. În prezent, acesta susține că s-a retras din toate afacerile pe care le deține, a vândut pachetele de acțiuni rămânând cu dețineri neimportante. De câțiva ani, s-a lansat puternic în mediul online, în special pe youtube unde are un canal de călătorii, sfaturi de afaceri și de cultură, găzduindu-l pe Damian Anfile, un povestitor al trecutului. Multe din filmările lui Sorin Constantinescu au fost făcute chiar de la conacul din Ineu, despre care spune că a fost cea mai mare investiție făcută de cineva în orașul ardelean.