Cât costă școala de șoferi în România? Prețurile au crescut enorm în ultimele luni

Cât costă școala de șoferi în România? Este întrebarea tot mai multe persoane vor să-și obțină permisul de conducere și-o pun, înainte de a începe școala de șoferi, pentru categoria B. În ultimele luni prețurile au crescut semnificativ, ca urmare a scumpirilor din ultima perioadă.

Dacă aveți în plan să obțineți permisul de conducere în acest an, trebuie să știți dinainte suma pe care o vei avea de plătit pentru școala de șoferi. De la lună la lună prețurile sunt tot mai mari, iar fiecare școală de șoferi stipulează sume diferite în funcție de mai multe beneficii sau mai puține.

Cât costă să faci școala de șoferi în București

Prețul școlilor de șoferi variază în funcție de mai mulți factori precum, experiența și popularitatea instructorii auto, de flota de mașini disponibile, de apropierea de casă a cursantului, dar și de bonusurile și facilitățile acordate pentru persoanele care vor permis de conducere.

Ca urmare a pandemiei COVID-19, dar și a războiului din Ucraina, prețurile au crescut semnificativ.

Costurile școlii de șoferi pornesc de la 1100 de lei până aproape de dublu, la 2200 de lei, însă variază în funcție de autoturismul pe care vrei să faci școala pentru obținerea permisului de categorie B.

Dacă vrei însă o mașină mai modernă, atunci ar trebui să scoți din buzunar ceva mai mulți bani, chiar și 2700-2900 de lei, însă prețurile variază în funcție de autoturism.

Prețuri record pentru școală de șoferi pe cutie automată

Dacă vrei să faci școala de șoferi pe mașină automată și să primești un astfel de permis, atunci prețul este unul uriaș, prețul depășind uneori chiar și 4000 de lei. Nu uita însă, că dacă vei obține un permis pentru mașini cu cutie automată, atunci vei putea conduce doar mașini automate.

Totuși, dacă vei obține un permis pentru o mașină cu cutie manuală vei putea conduce fără probleme și o mașină cu cutie automată.

Costuri suplimentare pentru școala de șoferi

Există și costuri suplimentare pe lângă achitarea școlii de șoferi. Mai exact trebuie achitat dosarul medical pe care trebuie să-l faci înainte de a te înscrie la școală, prețurile variind între 150 și 300 de lei. Cursantul va fi îndrumat de către școala de șoferi aleasă spre clinica unde va putea face acest dosar medical. Pe lângă aceste costuri se mai adaugă avizul psihologic ce se emite la un cabinet psihologic acreditat, prețurile pornind de la 70 și până la 150 de lei.

Dacă cursantul solicită ore suplimentare de condus în afara celor 30 de ore obligatorii pe care școala de șoferi ți le pune la dispoziție, atunci o astfel de ședință de o oră și jumătate poate fi de la 100 la 200 de lei.

În ziua în care cursantul va susține examenul auto, proba practică, va trebui să mai ofere 200-250 de lei pentru rezervarea mașinii pe care va da examenul auto. Înainte însă de a da proba teoretică, va trebui să plătești 68 de lei taxa de permis, la DRPCIV.

Prețurile variază în funcție de dorințele cursantului, însă acestea pot ajunge foarte rapid la peste 3000 de lei pentru a obține permisul de categorie B pentru o mașină manual.

Cine poate obține permisul de conducere categoria B?

Nu orice persoană este aptă, din punct de vedere legislativ și după normele reglementare actuale, să conducă un autovehicul.

Din acest motiv, cei care vor să susțină examenul pentru obținerea carnetului de conducere trebuie să se încadreze în următoarele cerințe:

  • să aibă vârsta minimă legală, în funcție de categoria de permis vizată, 18 ani pentru categoria B;
  • să fie apți din punct de vedere psihologic;
  • să fie apți din punct de vedere medical;
  • să fie pregătiți temeinic pentru urmarea unor cursuri de pregătire teoretică și apoi practice, predate de un personal calificat și autorizat în domeniu.

Citește și Ministerul de Interne: Peste 450.000 de permise de conducere trebuie preschimbate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...