Cât de sigură e România pentru cetățenii ei, mediul de afaceri și pentru toți cei care doresc să se adăpostească aici

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri, de la Palatul Victoria, că România este o țară sigură pentru cetățenii ei, mediul de afaceri și toți cei care doresc să se adăpostească în această perioadă aici iar statul se bucură de toate garanțiile de securitate oferite de apartenența la NATO.

România se bucură de toate garanțiile de securitate oferite de apartenența la NATO. Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat alături de ministrul Apărării din Franța baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu alături de sutele de militari din Alianța Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are.

Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi și orice alți cetățeni care aleg, cum este cazul celor ucraineni, să se adăpostească în această perioadă dificilă, poate să ofere garanții de siguranță, atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic.

Bineînțeles, în paralel cu eforturile pe care Guvernul României le face de a crește într-un ritm cât mai intens și cât mai sustenabil capacitatea țării noastre de a-și câștiga independența energetică, România numărându-se printre statele europene care are aceste resurse și prin mobilizarea lor să atingem într-un timp cât mai scurt acest nivel de independență energetică.

Pentru că au fost imagini prezentate și cunosc interesul presei față de capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona creșterea din ultimele zile pentru emiterea de noi documente de călătorie, sigur, este un drept legal al oricărui cetățean român și pentru a veni în întâmpinarea acestui interes de a obține pașapoarte de călătorie, MAI și-a suplimentat efectivele și programul de lucru, astfel încât să evite pe cât posibil alomerațiile și să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie. Este o datorie a instituțiilor statului de a gestiona cu responsabilitate și astfel de momente”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...