Cât va costa carnea de miel în acest an

La stânele din țară au apărut deja primii miei. Însă, fermierii anunță că masa de Paște va fi mai scumpă în 2023 și asta pentru că, vedeta mesei de Paște, carnea de miel va fi mai scumpă față de anul trecut.

Un kilogram de carne de miel este mai scump în acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează avalanșei de scumpiri, care nu pare să se oprească.

Deşi mai sunt trei luni până la sărbătorile pascale, crescătorii de animale anunță deja prețuri mult mai ridicate ca anul trecut pentru carnea de miel.

„De Paşte, greutatea lor va ajunge la aproximativ 20 de kg, eu am vândut doar în viu, iar preţul a fost de 20 de lei”, a spus Balint Hunor, proprietar de oi pentru Antena 3.

Fermierii susțin că scumpirile sunt de determinate de creșterea prețului la cereale și la imputuri.

Toate s-au scumpit. Combustibilul, inputrile, tot. Deci nu cred că o să scadă preţul la miel. Eu le cresc cu ingrediente naturale, cu fân, cu otavă, cu porumb, cu grâu, nu cu concentrate, cu granule.”, a declarat  Balint Hunor.

Deocamdată, pe piaţa internă, preţul este acelaşi ca anul trecut, adică  20 de lei kg în viu și 40 de lei tranșat, însă prețurile variază între 50 și 65 de lei în măcelărie și în supermarket.

La ce preparate de Paște folosim carnea de miel

Ciorba de miel

Carnea de miel, tăiată bucăți se pune la fiert în apă cu sare și se spumează de două sau de 3 ori. După spumare, se adaugă ceapă verde tocată si se acoperă oala cu un capac.Între timp, morcovii și albitura se taie cubulețe mici și se călesc în unt; acestea vor fi adăugate în oală după ce s-au înmuiat suficient.

Când a fiert carnea, se scoate din oală, se dezosează apoi se mărunțește și se pune înapoi în ciorbă.După aceea, se va adăuga borșul și se va mai da o dată în clocot.La final, înainte de a opri focul, se amestecă oul cu smântâna și se adaugă pentru a se drege ciorba.

Drob de miel

Carnea și măruntaiele se fierb împreuna, în apa cu sare și puțin ulei, după care se mărunțesc manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mașinii de tocat carne. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se toacă mărunt și se călește alături de verdeața tăiată mărunt, iar amestecul se pune deasupra cărnii tocate. Se adaugă ouăle bătute bine și se omogenizează.

Compoziția se adaugă într-o tavă de cuptor, se pune deasupra praporul. Totul se dă la cuptor, iar drobul va fi gata când praporul este rumenit bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...