Cătălin Cîrstoiu: Bucureștiul e un oraș al nimănui

Publicat: 03 apr. 2024, 07:06, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cătălin Cîrstoiu: Bucureștiul e un oraș al nimănui

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, a adus critici aspre administrației curente, subliniind nevoia de schimbare și acțiuni concrete pentru viitorul Bucureștiului. Printre reproșuri se numără lipsa de realizări în domeniul educației, cu promisiuni nesatisfăcute privind construcția de grădinițe și școli.

„Eu cred că a venit vremea să avem un om serios, nu ne putem juca, totuși, cu viitorul Bucureștiului, că ne-am cam jucat, ne-am jucat la modul real, am promis și nu am făcut. Am promis 30 de grădinițe. Sunt? Nu! Am promis 15 școli. Sunt? Nu! Și așa mai departe… Cred că a venit vremea, dincolo de picanteriile campaniei electorale, să tragem linie și să facem ceva pentru Capitală.

Eu cred că de asta are nevoie Capitala, de un om care să pună ordine în trafic, să avem aer curat, ordine în siguranța familiei, siguranța copiilor noștri, să spunem ”stop” drogurilor, să avem un oraș fără droguri.

Eu cred că a venit vremea să lăsăm lenea și să trecem la a avea un om serios la Primăria Capitalei, un om care știe să facă”, a declarat Cîrstoiu pentru B1Tv.

Ce avantaje ar avea Cătălin Crîstoiu în fața adversarilor?

Totodată, Cătălin Cîrstoiu a vorbit și despre avantajele pe care le are în fața contracandidaților.

„Alianța care-mi susține candidatura tocmai asta are ca obiectiv, să asigure o stabilitate. Eu spun că a venit vremea ca primarul general să comunice, să facă echipă cu primarii de sector, ca primarul general să aibă o ușă deschisă exact acolo unde se obțin sursele de finanțare. De asemenea, PMB ar trebui să și identifice surse noi de finanțare – fondurile europene – o șansă aproape ratată în mandatul actual al primarului general. Parteneriate public-private… Trebuie să creăm un mediu de afaceri care să genereze venituri Capitalei”.

Bucureștiul „e un oraș al nimănui, în care practic nu mai există un mediu economic. Chiar dacă spunem că a crescut PIB-ul pe cap de locuitor, se vede în viața de zi cu zi a fiecărui locuitor? (…) Vedem la tot pasul șobolani pe stradă, gunoaie, mizierie, căpușe…”, a mai declarat Cătălin Cîrstoiu.