Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR

Publicat: 10 iun. 2024, 13:11, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR

Președintele USR, Cătălin Drulă, a demisionat de la conducerea Uniunii Salvați România. Motivul – rezultatele slabe obținut de Alianța Dreapta Unită, la alegerile din 9 iunie, alianță din care a făcut parte și Uniunea Salvați România.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. Îmi asum acest rezultat”, a declarat el.

Conform acestuia, există oameni în USR care au dovedit că se pot bate cu PSD și cu PNL. ”O să vă dau câteva exemple pozitive de ieri, că nu e dracul atât de negru: am câștigat mai multe primării în orașe, am reconfirmat altele precum Timișoara, Bacău. În București am câștigat votul politic, la fel în Timișoara. Se văd niște diferențe față de exit-poll. Scorul alianței PSD-PNL nu este 54%, ci undeva la 47-48% din datele noastre.

Drulă a făcut apel la autorități să se comporte mai uman pentru că sunt oameni care leșină așteptând în căldură să predea voturile. ”Eu cred că în democrație rezultatele se obțin prin organizare. Fără partide nu poți obține rezultate. Forma de organizare într-o democrație sunt partidele. Văd oameni care caută soluția independenților, dar partidele reprezintă baza democrației. Votul PSD-PNL e legat de votul de la primărie. Gândiți-vă bine cu cine votați, e vorba despre viitorul copiilor noștri”, a mai spus Drulă.

El a adăugat că formațiunea sa politică va organiza alegeri în cel mai scurt timp. Conform acestuia, Dominic Fritz e cel mai legitim candidat pentru președinția USR.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor din 9 iunie, alianța pare a fi pierdut două primării din București – sectoarele 1 și 2 – și Primăria Brașov.

A câștigat, însă, cu un scor zdrobitor – peste 70 % prin Cătălin Ciucu, la sectorul 6 din București, și la Câmpulung cu Elena Lasconi, care ar fi obținut tot în jur de 70 la sută dintre voturi.

Dominic Fritz și-a menținut și el, cu aproape 50% dintre voturi, postul de edil al Timișoarei

Alianța Dreaptă Unită (ADU) a sprijinit candidatura lui Nicușor Dan la Capitală. Nu e clar, încă, nici câți membri USR vor mai ajunge în Parlamentul European.

Cătălin Drulă este președinte al USR din iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș. De profesie inginer, cu studii la Universitatea din Toronto, Canada, Drulă s-a implicat în societatea civilă la revenirea sa în România. A devenit cunoscut datorită implicării sale în Asociația Pro Infrastructura.