Cătălin Nițu este noul director general al Transelectrica

Transelectrica, transportatorul național de energie electrică, a numit patru noi membri ai directoratului și l-a ales ca președinte al directoratului pe Cătălin Nițu, care îndeplinește astfel și funcția de director general executiv.

Mandatul este pe patru ani, condom OUG nr. 109/2011. Cătălin Nițu este președinte al directoratului din 21 decembrie 2019, ales pentru un mandat provizoriu, care e beneficiat de prelungiri succesive.

La momentul numirii sale era membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.

„Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare precum și ale art. 23 alin (1) si (2) din Actul constitutiv, în ședința din data de 16 noiembrie 2020, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de membri ai directoratului, pentru un mandat de patru ani începând cu data de 17 noiembrie 2020, respectiv pana la data de 16 noiembrie 2024, pe: Cătălin Nițu, Andreea-Mihaela Miu, Corneliu-Bogdan Marcu și Marius-Viorel Stanciu. În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, Consiliul de Supraveghere a ales ca președinte al directoratului, (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer -CEO -al societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica pe Cătălin Nitu. Numirea va deveni efectivă la data acceptării exprese a mandatului de membru al directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica”, arată compania într-un comunicat.

Mandatul lui Ovidiu Anghel, în calitate de membru provizoriu al directoratului, rămâne valabil pana la data de 20 decembrie 2020.

Transelectrica (simbol bursier TEL) a raportat un profit net de 152,37 milioane lei în primele nouă luni din 2020, dublu față de rezultatul net din aceeași perioadă din 2019, la venituri totale de 1,66 miliarde lei, în creștere cu 7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...