Cătălin Predoiu, la un pas de mazilire de la șefia Ministerului Afacerilor Interne

Publicat: 05 feb. 2024, 09:40, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cătălin Predoiu, la un pas de mazilire de la șefia Ministerului Afacerilor Interne

Scandalul uriaș declanșat de DNA prin acuzațiile de luare de mită la adresa prim vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, a tulburat rău apele în tabăra PNL și nu numai, fapt pentru care fotoliul unui apropiat al acestuia a început să se clatine.

Cariera politică din ultimii 7-8 ani a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, este strâns legată de prim vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, care este și președintele Consiliului Județean Prahova. În perioada 2016-2020, Iulian Dumitrescu a fost senator PNL de Călărași, iar Cătălin Predoiu era deputat PNL tot de Călărași.

Dar, din 2020, Iulian Dumitrescu a devenit președinte al Consiliului Județean Prahova, iar Cătălin Predoiu a ajuns deputat PNL de …Prahova. Însă, scandalul mitei lui Iulian Dumitrescu a cam umplut paharul în PNL, și nu numai, al ministrului de Interne Cătălin Predoiu.

Practic, scandalul Dumitrescu a fost bomboana pe coliva lui Predoiu de la Ministerul Afacerilor Interne, după scandalurile drogurilor de pe Litoral, asasinatul de la Sibiu și tragediile de la Crevedia și Ferma Dacilor. Ca atare, potrivit informațiilor noastre, tot mai mulți liberali au cerut liderului PNL, Nicolae Ciucă, ca Predoiu să fie schimbat de la șefia Internelor pe motiv că mai mult încurcă lucrurile decât să le limpezească și acest aspect ar putea avea efecte catastrofale pentru PNL, la alegerile din acest an.

Și deja sunt vehiculate vreo două-trei nume de liberali, pe care  momentan nu le facem public, care să ocupe fotoliul lui Cătălin Predoiu de la Ministerul Afacerilor Interne.