Câte kg de sturion și icre a confiscat Garda de Mediu anul trecut. Persoanele care au trecut frontiera, în număr mult mai mic

În anul 2020, aproape 1.4 milioane de persoane și peste 500.000 de mijloace de transport au trecut punctele de frontieră din zonele Tulcea și Constanța comparativ cu anul 2019.

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă au constatat o scădere de aproape 69.5% a numărului de călători și de aproape 56.3% a numărului de mijloace de transport. Toate se datorează contextului pandemic și a închiderii punctelor de frontieră Negru Vodă, Lipnița și Dobromir.

Când vine vorba despre braconaj, au fost confiscate 68 kg de sturion, 81 kg icre din care 8 kg icre negre, 21 ambarcațiuni, 21 motoare de barcă, plase. Au fost reintroduse în mediu aproape 1600 calcani, 13 rechini și vulpi de mare, 37 delfini.

Anul trecut, s-au întâmplat 692 de infracţiuni, aplicându-se 1.305 contravenţii în valoare de 1.1 milioane lei. Valoarea bunurilor confiscate a fost de 16 milioane lei.

De altfel, s-au înregistrat 64 de cazuri de trecere/tentativă de trecere ilegală a frontierei, fiind implicate 146 de persoane. Numărul a rămas constant față de 2019.

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă au înregistrat 46 de cazuri de trafic cu țigarete și tutun: aproape 10.5 milioane de țigarete și peste 5 kg de tutun vrac în valoare de 6.5 milioane de lei.

În mod independent sau în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, autoritățile au întocmit 24 de dosare penale deoarece 24 de autovehicule au fost furate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...