Caz de agresiune asupra unei tinere acuzată eronată de furt dintr-un supermarket

Poliţiştii din Braşov efectuează cercetări privind cazul tinerei care ar fi fost agresată de agenţii de pază ai unui supermarket din municipiu, după ce în mediul online a apărut o sesizare a unui ONG care a susţinut că ar fi vorba de un caz „inacceptabil de agresiune fizică şi discriminare” a unei persoane de etnie romă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a transmis, luni, că poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări într-un dosar de furt şi, în paralel, după ce s-au autosesizat, efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.

„În fapt, la data de 1 decembrie, în jurul orei 16,45, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Braşov au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi comerciale din municipiul Braşov cu privire la faptul că o tânără ar fi fost surprinsă, în flagrant, în timp ce sustrăgea mai multe produse din interiorul societăţii. Echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului, a procedat la identificarea persoanei în cauză, aceasta fiind o tânără, în vârstă de 18 ani din judeţul Braşov, procedându-se la întocmirea documentelor de constatare a infracţiunii flagrante, fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Continuând cercetările în cauză, au rezultat indicii cu privire la săvârşirea unei alte infracţiuni de furt, faptă săvârşită în aceeaşi zi, în cadrul unei alte societăţi comerciale de pe raza municipiului Braşov, urmând a fi stabilită cu exactitate întreaga stare de fapt”, a transmis IPJ Braşov.

Totodată, sursa citată a precizat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au extins verificările efectuând cercetări, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.

„Menţionăm faptul că până în acest moment nu a fost depusă plângere cu privire la săvârşirea vreunei fapte de agresiune fizică”, a arătat sursa citată.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Femeile se implică”, tânăra acuzată de furt este de etnie romă. Reprezentanţii ONG-ului susţin că, în 1 decembrie, tânăra a făcut câteva cumpărături într-un hipermarket, unde a plătit produsele cu cardul personal, dar a „neglijat” să păstreze chitanţa şi, ulterior, a intrat într-un alt magazin, aparţinând aceluiaşi retailer, „a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic”.

Potrivit aceleiaşi surse, fata a fost dusă într-o încăpere unde cei doi agenţi de pază au acuzat-o de furt, iar, când a negat, ar fi fost „bruscată violent, lovită cu pumnii şi picioarele, lovită peste faţă şi strânsă de gât chiar de către seful securităţii” de la respectivul magazin.

Conform asociaţiei „Femeile se implică”, tânăra s-a prezentat a doua zi la Serviciul de Medicină Legală, unde s-ar fi confirmat violenţa fizică, printr-un certificat medico-legal care atestă leziunile traumatice ce necesitau 7-8 zile de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...