Caz: Imaginile cu sirienii care s-au filmat în timp ce mâncau banane, devenite virale (VIDEO)

Turcia a anunţat că va expulza şapte sirieni pe care-i acuză că-i ironizează pe turci într-o înregistrare video, postată pe reţele de socializare, în care se filmează în timp ce mănâncă banane. Între timp imaginile au devenit virale.

Înregistrarea video este considerată drept „provocatoare”, iar sirienii acuzaţi de faptul că „râd de turci” urmează să fie trimişi în ţara lor, în pofida războiului, după cum a avertizat Drecţia Migraţiei, un organism din subordinea Ministerului turc de Interne. Totul a început cu o înregistrare video, difuzată la 25 octombrie pe reţele de socializare, în care este surprinsă o altercaţie între o tânără siriană şi cetăţeni turci, într-un cartier din Istanbul.

Cumpără ceea ce pot cu banii lor

În înregistrare apare un tânăr care îi spune sirienei „trăieşti mai bine ca noi. Eu nu-mi pot oferi banane, iar voi cumpăraţi kilograme la supermarket!”. „Exact!”, spune o femeie, care încearcă să o facă pe siriană să tacă şi le reproşează migranţilor faptul că se duc zilnic la „coafor”. Tânăra refugiată siriană încearcă să spună că migranţii, ca ea, cumpără ceea ce pot cu banii lor. Însă, în zadar. „Du-te-n Siria! Du-te să te baţi acolo. Noi nu fugim din ţara noastră şi ar trebui ca nici voi (să nu fugiţi)!”, strigă femeia. Imediat după difuzarea acestei înregistrări video, refugiaţi sirieni din Turcia s-au filmat, în semn de protest, mâncând banane, cu înregistrarea video a altercaţiei ca fond sonor.

Acest protest – care vizează să denunţe clişee şi discursul urii faţă de sirieni – a provocat o controversă. Unele conturi pe Twitter prezintă aceste înregistrări video ca ”ironizând dificultăţile economice ale cetăţenilor turci”, care se confruntă cu o inflaţie galopantă şi o scădere a valorii monedei naţionale turce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole