CBRE l-a adus pe Mihai Pătrulescu de la Colliers International

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, l-a adus pe Mihai Pătrulescu, de la Colliers International. Acesta va coordona departamentul de investiții imobiliare al CBRE România din funcția de Head of Investment Properties, lucrând îndeaproape și cu echipele companiei din Europa Centrală și de Est.

„Volumul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est (CEE) a atins 13 mld. euro în 2020 și ne așteptăm la o redresare treptată în 2021, cu un ritm de creștere de o cifră. 2021 se conturează a fi un an în care se vor pune bazele pentru tranzacțiile complexe în întreaga regiune și estimăm să vedem rezultatele în 2022. Colaborarea strânsă între echipele regionale devine acum mai importantă ca oricând”, a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.

Înainte de a se alătura echipei CBRE România, Mihai Pătrulescu a ocupat funcții cheie ca Senior Investment Associate și Head of Strategic Analysis la Colliers International, fiind implicat în tranzacții complexe cu portofolii de proprietăți.

Pătrulescu îl va înlocui pe Gijs Klomp

„Piața imobiliară se confruntă cu o transformare fără precedent și echipele pe care le construim astăzi vor face diferența în piața de mâine. Mihai este un nou talent și un profesionist foarte apreciat, iar eu îi admir în mod special determinarea. Cei 20 de ani de experiență în piața imobiliară mi-au arătat că energia pozitivă este mereu cheia echipelor performante și sunt sigur că Mihai va fi un atu important pentru CBRE ”, a afirmat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Mihai Pătrulescu îl înlocuiește pe Gijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani. Gijs a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.

A doua plecare de calibru de la Colliers

„În ultimii trei ani, România a atras mai puțin de 5% din totalul volumului de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, similar cu Slovacia, în timp ce piețe precum Ungaria și Polonia au generat între 20 și 40% din volumul total. Consider că aceste cifre indică o evaluare greșită a riscului de preț. Cu o nouă abordare, folosind know-how-ul din domeniul finanțelor și economiei, alături de înțelegerea profundă a pieței pe care CBRE o are în toate sectoarele imobiliare, sunt convins că vom atrage în curând noi cereri din partea marilor investitori, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

În Europa, volumul investițiilor imobiliare comerciale a atins 275 mld. euro în 2020, în scădere cu 17% față de 331 mld. euro din 2019, o performanță mai bună decât se anticipase inițial având în vedere pandemia Covid-19, arată datele CBRE.

Aceasta este a doua plecare de calibru de la Colliers International, după trecerea lui Laurentiu Duică, în postura de vicepreședinte al consultantului Avison Young.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...