Vedetele mesei de Revelion sunt strugurii, peștele dar și fructele rotunde. Și produsele tradiționale românești sunt la mare căutare de către români. Cei care doresc să aibă pește pe masa dintre ani, pot opta și pentru cantități mai mici.
În funcţie de gramaj, peștele poate ajunge și la 120 de lei. Astfel, 300 de grame de păstrăv afumat costă aproximativ 35 de lei, în timp ce prețul unui kilogram depășește 100 de lei.
Toba, babicul și cârnații sunt alimente nelipsite de pe masa de Revelion. În cazul acestor alimente, românii vor trebui să scoată din buzunar:
Și strugurii intră în categoria alimentelor cu noroc. Prețul acestora pornește de la 18 și poate ajunge la 40 de lei. Cei care vor să aibă noroc tot anul vor trebuie să consume 12 boabe în noaptea dintre ani.
Și fructele rotunde pot aduce noroc. Se spune că forma sferică este asociată cu infinitul și continuitatea. Unele persoane consideră că strugurii pot aduce și iubire.
Acest obicei are rădăcini în Spania și America Latină, unde tradiția impune oamenilor să mănânce 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani.
La fiecare boabă consumată, oamenii își pun o dorință. Celelalte popoare au preluat această tradiție și, obișnuiesc să consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.