Ce am învățat din lecțiile pandemiei

Ne-a fost greu! Restricțiile au fost insuportabile, ne-au dat peste cap toate planurile și ne-au răpit momente frumoase. Dar nu au reprezentat mai nimic dacă ne gândim la suferința multora dintre noi, care, din cauza virusului, și-au pierdut oameni dragi, scrie Cristi Pascu pe Banii.net.

Trebuie să fim conștienți că pandemia încă nu a trecut. Totuși, acesta este un moment bun pentru a ne gândi ce am reușit să învățăm din această perioadă tristă. Pentru că, oricât de cinic ar suna, criza sanitară ne-a oferit câteva lecții care s-ar putea să ne prindă bine în viitor.

În primul rând, este vorba despre grijă și respect, despre responsabilitate și sacrificii. Unii am văzut că suntem extrem de puternici și putem să ne depășim toate limitele, în timp ce alții am realizat că suntem vulnerabili și avem nevoie de sprijin. Ei bine, toate lucrurile acestea trăite și simțite pe propria piele sunt valabile și în business.

Am ajuns la pierderi pe care nu le credeam posibile, am renunțat la planuri de investiții și am făcut eforturi uriașe să plătim obligațiile față de colaboratori și taxele la stat. Stat care a oferit o serie de facilități pentru economie, în general, dar a făcut mai puține lucruri pentru industria de beauty.

Alte sectoare au beneficiat de ajutoarele substanțiale, noi, deși am fost puternic loviți de criză, nu am primit ceea ce am fi meritat. Iar aici vine o observație tristă: nefiind unită și neavând o voce închegată, industria de beauty nu prea a contat. În schimb, organizatorii de evenimente și cei care activează în Horeca au reușit să se facă ascultați și să obțină o serie de concesii.

Lecția este dureroasă, dar cred că deja noi, profesioniștii din industria de beauty, am început să o învățăm. Asociația Națională a Specialiștilor în Beauty din România a prins contur în plină criză. Înființată ca răspuns la nevoia profesioniștilor din industria frumuseții de a fi reprezentați,

Asociația a reușit în prezent să facă mult mai mult pentru industrie. Pe lângă dialogul permanent cu autoritățile, care deja și-a dovedit eficiența prin apariția unor inedite propuneri legislative, ANSBR oferă membrilor consultanță și modele de bune practici. De asemenea, aceștia beneficiază de reduceri sau de gratuități la cursuri de perfecționare, la numeroase produse profesionale sau la abonamente medicale premium.

Însă, mai presus de toate, calitatea de membru ANSBR reprezintă garanția că faci parte dintr-o comunitate mare și frumoasă, care va reuși prin eforturi susținute să aibă un aport însemnat în tot ceea ce înseamnă transformarea României. O comunitate care respectă opiniile tuturor, dar este unită. De altfel, aceasta ar fi cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în pandemiei: Doar împreună putem reuși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...